VIDEO: Trener Partizana pogođen petardom u Novom Pazaru

Navijači Novog Pazara izazvali su prekid u 11. minutu utakmice protiv Partizana, kada su petardom pogodili trenera crno-belih Marka Nikolića, koji je protestovao kod glavnog sudije pokazujući tragove na džemperu koji su ostali posle eksplozije.

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 14. kola Superlige Srbije.

Partizan je poveo golom Danka Lazovića u petom minutu, ali je bod Novom Pazaru doneo Bruno Olivera de Matos u 78. minutu. Partizan ni četvrtu sezonu zaredom nije uspeo da zabeleži pobedu na vrućem gostovanju u Novom Pazaru i uoči poslednjeg kola jesenjeg dela sezone ima četiri boda više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Meč na veoma lošem terenu obežili su brojni incidenti domaćih navijača, koji su započeti već u 10. minutu pošto su petardom pogodili trenera Partizana Marka Nikolića, posle čega je usledio trominutni prekid. Nikolić je u nekoliko navrata vređan sa tribina, a u poslednjih 20 minuta, dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji posle poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.

Iako je prvobitno Novi Pazar kažnjen zatvaranjem severnog dela stadiona, gde se nalaze najvatreniji navijači, klub je uložio žalbu i omogućio prisustvo pristalica, što je stvorilo velike tenzije na meču.

Pristalice Novog Pazara u nekoliko navrata skandirale su "Ovo je Sandžak", "Ovo je Turska", "Mrzim Beograd", "Ubij grobara", ali i istakle tursku zastavu, koja je kasnije uklonjena. Uz to, su pogrdno vređali Vojislava Šešelja.

Utakmica je proglašena visokog rizika, zbog čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo odluku da se igra bez prisustva gostujućih navijača zbog pojačanih tenzija nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, a imajući u vidu bliske veze Novopazaraca sa turskim klubovima.

Uoči meča, bile su prisutne pojačane policijske kontrole na prilazima gradu, ali i u samom centru, dok je postavljen punkt između Novog Pazara i Raške kako bi za svakoga, ukoliko se utvrdi da je navijač crno-belih, bio zabranjen ulazak u grad.


Rezultati i strelci 14. kola:

Jagodina - Radnički Kragujevac 2:1 (Martinović 9, Šušnjar 38 - Milovanović 69)
Napredak - Donji Srem 3:1 (Božović 5, 71, N"Daje 80 - Stanisavljević 63)
Radnički Niš - Mladost Lučani 2:2 (Đorđević 43, Marjanović 55. penal - Živadinović 5, Frajdej 69)
Spartak - Rad 0:0
Vojvodina - Čukarički 1:2 (Tumbasević 69 - Todovorić 45, Stojiljković 73)
Borac - Voždovac 0:0
Crvena zvezda - OFK Beograd 2:1 (Katai 2, Despotović 81 - Duronjić 73)
Novi Pazar - Partizan 1:1 (Matos 78. - Lazović 5)

Tabela: Partizan 35 bodova, Crvena zvezda 31, Vojvodina 26, Čukarički 25, OFK Beograd 21, Novi Pazar 21, Jagodina 20, Mladost 18, Rad 16...

  • Ccc

    30.11.2014 20:22
    I to je ok
    Bas nam je lepo u uredjenoj drzavi u kojoj su zakonima i politikom Srbi dovedeni u manjinu bez prava na bilo kakvu zalbu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.