Za dobrovoljni odlazak iz "Petrohemije" 257 radnika

Za dobrovoljni odlazak iz pančevačke "Petrohemije" uz isplatu otpremnina odlučilo se, nakon trodnevne ankete, 257 radnika, saopštilo je to preduzeće.

Za dobrovoljni odlazak iz pančevačke "Petrohemije" uz isplatu otpremnina odlučilo se, nakon trodnevne ankete, 257 radnika, saopštilo je to preduzeće.

Najveći broj prijavljenih ima preko 30 godina radnog staža, a više od polovine njih ima manje od tri godine do penzije.

Cilj tog poteza koji "Petrohemija" sprovodi u saradnji s Vladom Srbije jeste racionalizacija poslovanja i restrukturiranje preduzeća radi lakšeg nalaženja strateškog partnera, saopštila je ta kompanija.

"Odziv zaposlenih je bio iznenađujuće dobar, i program rešavanja tehnoloških viškova vrlo je isplativ za one koji su blizu penzije, jer će do sticanja prava na penziju dobijati pomoć od Nacionalne službe za zapošljavanje", izjavila je direktorka Sektora za upravljanje ljudskim resursima u "Petrohemiji" Tatjana Prokić.

Ona je dodala da će mesta radnika koji će otići, u proizvodnom procesu zauzeti neki do preostalih zaposlenih, tako da će fabrika obezbediti kontinuitet i bezbednost u radu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija