Uskoro kraj štrajka advokata?

Na pomolu je dogovor između advokata i Ministarstva pravde kojim bi bila okončana tromesečna blokada pravosuđa.
Na pomolu je dogovor između advokata i Ministarstva pravde kojim bi bila okončana tromesečna blokada pravosuđa, rekao je Slobodan Šoškić, predsednik Advokatske komore Beograda.

On je istakao da ne zna pojedinosti rešenja, ali da je, prema njemu dostupnim informacijama, tok današnjeg sastanka stručnog tima koji vodi pregovore bio takav da bi "najverovatnije moglo da se očekuje rešenje situacije", piše "Danas".

"Blizu smo rešenja koje bi zadovoljilo advokate, a pretpostavljam i predstavnike Ministarstva pravde", rekao je Šoškić.

Podsetimo, "Danas" je, pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, pisao da se u Ministarstvu pravde spremaju izmene Zakona o javnom beležništvu kojima bi bili ispunjeni zahtevi advokata. Predložene izmene bi do kraja nedelje trebalo da se nađu pred Vladom kako bi u najkraćem roku mogle da budu pred skupštinskim poslanicima.

Informacije o izglednom okončanju protesta dolaze samo dva dana nakon održane sednice skupštine Advokatske komore Srbije, na kojoj je potvrđeno da advokati ne odustaju od svojih zahteva i da će nastaviti sa štrajkom.

Kada su 17. septembra počeli sa obustavom rada, advokati su izneli tri zahteva kojima su uslovili povratak na posao. Prvi se odnosio na visinu paušalnog poreza koji advokati moraju da plate i taj uslov je prošle nedelje ispunjen na obostrano zadovoljstvo. O drugom uslovu, o smeni ministra pravde Nikole Selakovića nikada se ozbiljno nije ni razgovaralo i advokati su više puta ponovili da na njoj neće insistirati. U narednih nekoliko dana se očekuje rešenje i trećeg zahteva advokata, ukidanje člana zakona koji je ugovore o prometu nekretnina, ugovore o doživotnom izdržavanju, ugovore o poklonu i još neke ugovore priznavao isključivo u formi javnobeležničkog zapisa.

  • Mićko

    24.12.2014 12:58
    Zamena
    Znači opraštamo se od ministra Selakovića, menjaće ga naš gradonačelnik Vučević a na mesto Vučevića dokazani privrednik dr. Milovančev, trenutno direktor Luke NS....
  • Schamlov

    24.12.2014 08:40
    eeeee
    Esad smo ga dunuli sad kad pocnu da stizu resenja.za ...plati ovo ,plati ono jos ako ih zavrnu,gospodo gradjani drzite se jer nisu oni strajkovali zato sto lose zive,svaki advokat bolje zivi od hirurga,jeste da i jedni i drugi spasavaju zivote smo sto advokati pomazu bitangama i vucibatinama i na to uzimaju lepe pare eee sad im smetaju notari koji su posebna sorta ...tek ti otimaju pare i prvi bi trebali da idu u zatvor....ali nema veze ...nje njima stalo do naroda i Srbije njima je kao politicarima zajedno sa nasim tajkunima stalo do njihovog dzepa.
  • eeeeeeeeee

    24.12.2014 06:32
    opsssssss
    Srbijo majko .............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".