Nema zainteresovanih kupaca za imovinu Agroživa

Prva javna prodaja imovine kompanije za proizvodnju živinskog mesa Agroživ u stečaju iz Žitišta nije uspešno završena jer nije bilo zainteresovanih kupaca, izjavio je danas izvršitelj Dragan Božić.

Prva javna prodaja imovine kompanije za proizvodnju živinskog mesa Agroživ u stečaju iz Žitišta nije uspešno završena jer nije bilo zainteresovanih kupaca, izjavio je danas izvršitelj Dragan Božić.

"U skorije vreme će biti zakazana druga javna prodaja gde očekujemo više zainteresovanih lica i smatram da će se tu postići fer i odgovarajuća cena", kazao je Božić. Prodaja imovine zakazana je kako bi se namirila potraživanja poverioca - firme Novi Bek iz Beograda.

Popis i procena stvari izvršena je krajem prošle godine, a među popisanim stvarima su proizvodne mašine - linije za klanje i čerupanje, otkoštavanje, hlađenje i druge, a koje čine jednu proizvodnu liniju, ukupne procenjene vrednosti 314,7 miliona dinara. Početna cena za danas planiranoj prodaji iznosila je 60 odsto od procenjene vrednosti.

Izvršitelji su već sprovodili prodaje u Agroživu, a tada su na prodaju nuđeni, između ostalog, automobili i ugostiteljski objekat u vlasništvu te kompanije. Vlasnik Agroživa je Javno preduzeće Srbijagas, a to nekada uspešno preduzeće za preradu pilećeg mesa zapalo je u ozbiljne poslovne probleme, proizvodnaja je obustavljena, a pogone je zakupila beogradska firma Mibras.

U pogonima je zaposlen manji broj radnika, a njih 600 su promenom vlasnika ostali bez posla i u štrajku su od maja prošle godine. Oni traže isplatu zaostalih zarada, izradu socijalnog programa i konačno rešavanje statusa radnika kompanije Agroživ.

Radnici su i danas bili pred zgradom opštine žitište, ali im privatno obezbeđenje nije dozvolilo ulazak u zgradu. Predsednik opštine Mitar Vučurević je kazao kazao da će se zalagati da se reši problem radnika, ali da neće dozvoliti da oni remete funkcionisanje opštinske administracije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina