Bogaroški: Veoma niska pošumljenost Vojvodine

Pošumljenost teritorije Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum jeste 14 odsto, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.
Pošumljenost teritorije Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum jeste 14 odsto, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Bogaroški je rekao da je Vojvodini potrebno još 160.000 hektara šuma kao minimum koji treba da se posadi i ocenio da je u Vojvodini stanje na ivici ekološke katastrofe.

Dodao je da u Vojvodini ima oko 140.000 hektara pod šumom i oko 4.000 hektara šumskog zasada, koji nisu u sistemu "Vojvodinašuma" i lokalnih samouprava, već pripadaju resornom ministarstvu, odnosno o njima se trenutno niko ne brine, što je jedan od problema, koji takođe treba da se reši.

U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana šuma, Bogaroški je zajedno sa predstavnicima Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, u Kaćkoj šumi, učestvovao u kampanji sadnje drveća.

Sredstvima resornog sekretarijata omogućeno je da se na 4,7 hektara u zasadi oko dve i po hiljade novih sadnica klonske topole.
  • Toma

    25.03.2015 13:16
    pa sadite
    lepo u €U, fond, pare za pošumljavanje, i udri.
    da pokažemo ološu kako Može.
  • Deka

    23.03.2015 21:03
    Vojvodina je...
    Mene su cela veka učili da je Vojvodina žitnica Srbije a ne džungla! Ko kanda da su me pogrešno učili??
  • mima

    22.03.2015 21:42
    marta takač nema vremena bavi se drugim stvarima sto njoj ide za sume je bas briga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.