U Šidu ukinuta vanredna situacija

U opštini Šid ukinuta je vanredna situacija, koja je uvedena juče zbog elementarne nepogodne koja je zadesila najzapadniju sremsku opštinu u nedelju uveče i prouzrokovala štetu većeg obima.
U opštini Šid ukinuta je vanredna situacija, koja je uvedena juče zbog elementarne nepogodne koja je zadesila najzapadniju sremsku opštinu u nedelju uveče i prouzrokovala štetu većeg obima.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, nakon podnetog izveštaja koordinatora štaba za saniranje posledica štete, a na predlog svih članova štaba doneta je Odluka o ukidanju vanredne situacije zaključno sa 16.6.2015.godine.

U Opštini Šid, koju je u nedelju zahvatilo velike nevreme i danas se procenjuje šteta na usevima i objektima, a po prvim preliminarnim podacima najviše su stradali kukuruz i pšenica, ali i razni objekti.

Vanredna situacija je uvedena juče, a nadležni ocenjuju da će do petka biti poznata visina šteta koja po preliminarnim procenama iznosi oko 500.000 evra. Direktor javnog stambenog preduzeća Zoran Semenović rekao je da je u oluji najviše stradao sam Šid i dva okolna mesta a da se visina šteta, po prvim podacima kreće od 400.000 do 500.000 evra.

On je naveo da su zbog velikih padavina gotovo potpuno uništeni kukuruz i pšenica na oko 500 hektara a da je olujni vetar naneo štetu brojnim objektima. Semenović, koji je član opštinskog Štaba za vanredne situacije je dodao i da je samo na jednom proizvodnom objektu vetar odneo krov i pričinio štetu od 15.000 evra.

Prema njegvim rečima, zbog velikih količina vode, komisije nisu uspele juče da obiću sva područja, tako da će se danas na terenu nastaviti sa evidentiranjem štete. Načelnik opštinske uprave Romko Papuga je rekao i da je jedna od komisija obišla školske objekte na području Šida i da je tu "situacija dosta šarena", odnosno da su neki pretrpeli štetu a neki ne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina