Pokrajina traži da se uvede vanredna situacija u Subotici i Kanjiži zbog migranata

Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio je opštinskom i gradskom štabu za vanredne situacije Kanjiže i Subotice predlog da razmotre stanje na teritoriji svojih lokalnih samouprava koje je nastalo svakodnevnim prilivom velikog broja migranata.
Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio je opštinskom i gradskom štabu za vanredne situacije Kanjiže i Subotice predlog da razmotre stanje na teritoriji svojih lokalnih samouprava koje je nastalo svakodnevnim prilivom velikog broja migranata.

Od njih je zatraženo da izvrše procenu ugroženosti i da odluče o tome da li će predložiti predsedniku opštine, odnosno gradonačelniku da proglasi vanrednu situaciju. Pokrajinska vlada smatra da bi proglašenje vanredne situacije znatno olakšalo pružanje pomoći Gradu Subotici i opštini Kanjiža.

Ovih dana će iz Robnih rezervi pokrajine biti upućena pomoć Kanjiži i Subotici, pre svega u sredstvima za higijenu i sredstvima za dezinfekciju javnih površina. Takođe, biće upućena i određena količina konzervirane hrane i brašna, a na raspolaganju će biti i mobilna fabrika vode, koja će u ove opština biti upućena po potrebi.

Na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije istaknuta je i potreba za formiranjem Pokrajinskog saveta za migracije, povremenog radnog tela, koje će predlagati program, mere i planove aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnijeg upravljanja migracijama na teritoriji Vojvodine.

Savet će pratiti migracije na teritoriji pokrajine i o tome izveštavati Komesarijat za izbeglice i migracije.

S obzirom na procene da se u narednom periodu očekuje još veći priliv migranata, istaknuto je da je neophodno da se svakodnevno prati situacija na teritoriji Kanjiže i Subotice, te da se zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešava, navodi se u saopštenju Štaba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina