Pastor: Ostajemo u koaliciji sa DS i LSV

Savez vojvođanskih Mađara neće napustiti koaliciju sa Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine do kraja mandata pokrajinskog parlamenta.
Savez vojvođanskih Mađara neće napustiti koaliciju sa Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine do kraja mandata pokrajinskog parlamenta.

"Do kraja mandata bićemo korektni politički partneri, jer ako to ne budemo sada, niko nas više u budućnosti neće kao takve prihvatati", rekao je Pastor.

On je ponovio da, prema zakonskoj regulativi, za sada nema uslova da se pokrajinski izbori raspišu pre 22. aprila i da on to neće učiniti, ukoliko se ne steknu drugačiji uslovi.

"Kada sam svojevremeno izjavio da ću izbore raspisati prema svojoj savesti, na to sam mislio - da ću uraditi sve u skladu s propisima", podsetio je Pastor.

On je istakao i da niko od njega ni ne očekuje da "minira" trenutni partnerski odnos sa DS i LSV u Skupštini Vojvodine. Pastor je dodao da se pre pokajinskih izbora neće izjašnjavati s kim nakon njih ulaziti u eventualnu koaliciju.

"Ali je jasno da možemo i sa jednima i sa drugima - mi smo u specifičnoj situaciji, jer na republičkom nivou imamo partnersku saradnju sa Srpskom naprednom strankom, na pokrajinskom sa DS i LSV, a na lokalnom nivou smo svi negde zajedno", naveo je on.

Pastor je rekao i da ne zna zašto su snimci razgovora Ivice Dačića sa osobama osuđenim za organizovani kriminal sada dospeli u javnost, ali je ocenio da, ako se iza toga kriju politički razlozi, onda to svakako ne može da se označi kao početak izborne kampanje, jer je ona odavno počela.

  • srbija

    22.09.2015 10:14
    mimo
    zakona dobila vojvodstvo-uz vojvode
  • ns2

    10.09.2015 08:53
    Nevolem
    Nevolem kad covekne govori istinu .
    Nije to sto pricas vec te cLANSTVO upozorili ,a pogotovo oni koji PAMTE Sendvice!
    I opet pitam one sto pisedu ove "izjave" jel popijo goju ,ja bi volo da jeste! Ko zna razumece!
  • Una

    09.09.2015 16:39
    Strasno, i dalje podrzava nesposobnog Pajtica umesto da raspise izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina