Novi Bečej: Smeštaj migranata neće biti u zgradi KUD-a

Zgrada Mađarskog kulturno-umetničkog društva "Jokai Mora" ne nalazi se među potencijalnim lokacijama za smeštaj migranata u Opštini Novi Bečej.
Zgrada Mađarskog kulturno-umetničkog društva "Jokai Mora" ne nalazi se među potencijalnim lokacijama za smeštaj migranata u Opštini Novi Bečej.

 

Članovi mađarskog KUD i pojedine političke stranke negodovali su povodom informacije da je Savet za migracije opštine Novi Bečej zgradu "Jokai Mora" odredio kao potencijalni objekat za prijem azilanata.

Nakon protesta, u Novom Bečeju se minulog vikenda sa predsednikom opštine Sašom Šućurovićem sastao državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

- Mada Novi Bečej nije na ruti migranata ka EU, na zahtev Vlade Srbije, kao prihvatnu stanicu za njihov eventualni privremeni smeštaj, opredelili smo prostor turističkog kampa u mestu - izjavio je Šućurović, uz napomenu da će se ubuduće sve odluče koje se tiču migranata donositi zajedničkim sastancima načelnika Srednjebanatskog okruga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina