Kovačica: Radio-televiziji opštine Kovačica preti gašenje

Radio-televizija opštine Kovačica nalazi se u teškoj situaciji i praktično je pred gašenjem, nakon odluke da se akcije podele zaposlenima.
Radio-televizija opštine Kovačica nalazi se u teškoj situaciji i praktično je pred gašenjem, nakon odluke da se akcije podele zaposlenima.

Opština je odlučila da ne prodaje ovu medijsku kuću, pa se odustalo od tendera. Nakon što su doneli odluku da podele akcije svojim zaposlenima, usledilo je nekoliko pregovora sa Agencijom za privatizaciju koja je dokumentaciju vraćala u nekoliko navrata.

Direktor "RTV OK" Jan Litavski kaže za 021.rs da su i dalje u pregovorima oko privatizacije.

- Mi smo predali dokumentaciju koja je potrebna da bi se društvo transformisalo, ne u akcionarsko, već u društvo sa ograničenom odgovornošću. Mi smo ovu medijsku kuću zaposlenima podelili po udelima, i to je neki novi vid transformacije koji sprovodi Agencija za privatizaciju. Danas nam je stiglo iz agencije da ne mogu da pročitaju neka dokumenta i sada imamo sedam dana da to dopunimo, radi transformacije u D.O.O. - rekao je Litavski.

Sada se čeka saopštenje Agencije za privatizaciju.

Lokalna televizija iz Kovačice osnovana je 2002. godine. Vlada Slovačke je za tu namenu izdvojila 250.000 evra, a proizvodi program na četiri jezika.

  • 26.10.2015 16:02
    snradikali
    čim nije naqrnjačka, preti gašenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina