Senta: Počele pripreme za Nikoljdanski festival rakije

U toku su pripreme za 15. međunarodni Nikoljdanski festival rakije koji organizuju predsedništvo udruženja poljoprivrednika Sente i Sekcija voćara u saradnji sa Redom vitezova rakije "Sveti Nikola" gde se nadmeću proizvođači rakije iz Srbije i zemalja okruženja.
U toku su pripreme za 15. međunarodni Nikoljdanski festival rakije koji organizuju predsedništvo udruženja poljoprivrednika Sente i Sekcija voćara u saradnji sa Redom vitezova rakije "Sveti Nikola" gde se nadmeću proizvođači rakije iz Srbije i zemalja okruženja.

Senćanski festival rakije je jedan od najmasovnijih u regionu jer se na njemu nađe preko 300 uzoraka prirodnih domaćih rakija.

Organizatori su početkom ove nedelje započeli prijem uzoraka rakije koji će trajati do 23. novembra. Uzorci se mogu predati u kancelarijiama Udruženja poljoprivrednika Senta (Ulica Doža Đerđa 34), Uruženja poljoprivrednika severne Vojvodine na Paliću (Splitska aleja 1), Opštinske unije poljoprivrednika Bačke Topole (Maršala Tita 30) i Društva prijatelja bašte u Temerinu (Vrtlarski dom).

Uzorke rakije mogu dostavljati registrovane destilerije i proizvođači rakije za dalju prodaju, kao i individualni proizvođači koji je spravljaju za sopstvene potrebe. Registrovane destilerije dostavljaju uzorak od najmanje jedne litre rakije u originalnom pakovanju i kotizaciju od 1.000 dinara po uzorku, dok je za individualne proizvođače kotizacija 500 dinara po uzorku. Ocenjivaće se kajsijevača, breskovača, trešnjevača, višnjevača, lozovača, komovica, dudovača, kao i rakije od zove i one od mešanog voća, a posebno će se vrednovati odležale i barikovane rakije.

Uzorke će ocenjivati renomirani stručnjaci iz Srbije, Mađarske i Slovačke 28. novembra u senćanskom restoranu "River" i žiriranje će biti otvoreno za javnost. Dodela medalja i proglašenje rezultata zakazano je za 6. decembar u Narodnoj bašti u Senti. Svi učesnici i posetioci će tada moći da degustiraju rakije, a Udruženje poljoprivrednika Sente organizovaće izložbu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i rukotvorina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina