Subotica: Sa 96 godina od Subotice do Palića stigao biciklom

Ištvan Lošonski iz Subotice je sa 96 godina bio najstariji i najzapaženihji učesnik ovogodišnjeg subotičkog "Trimbija".

Učesnici manifestacije od centra Subotice do Palića treba da stignu peške, rolerima ili biciklom, a Lošonski je to učinio bez problema na svom dvotočkašu za sat i 15 minuta, što je s obzirom na njegove godine i udaljenost od skoro deset kilometara, više nego odlično vreme.

- Nagradili su me poklon-paketom jer sam najstariji - objašnjava Ištvankoji je 6. marta napunio 96 godina, a rodom je iz Bezdana.

Kako piše Blic, Lošonski je svojevremeno imao frizerski salon u Subotici, ali nekoliko žena i dalje dolazi kod njega na minival. Više o ovom simpatičnom Subotičaninu možete pročitati OVDE.

Autor: Blic/foto: Subotica.com

  • zivan

    03.05.2016 11:46
    Bravo za ccika Isstvana. Kad god proccitam tekst o aktivizmu najstarijih, setim se zagrebacckog glumva Zvonimira Rogoza koji je dobio dete u 92. godini zivota, sa 56 godina mladjom suprugom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina