Sremska Mitrovica: Paneli štite grad od poplava

Generalni projekat rekonstrukcije nasipa u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici, kao i postavljanje montažniih panela, završeno je i predstavlja osnovu za izradu glavnog projekta čija je vrednost 4,5 miliona dinara.

Postavljanjem ovog modernog načina odbrane, Sremska Mitrovica će biti bezbedna i ako vodostaj bude veći od istorijskog maksimuma od 863 centimetara iz 2014. godine.

Mobilni paneli će nadvisiti kej za još 170 centimetara i grad će moći da se brani i ako vodostaj bude viši za 1,3 metra od do sada najvišeg zabeleženog. Prema rečima načelnika Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, Vladimira Petrovića, nakon rebalansa ovogodišnjeg budžeta se očekuje da se obezbede sredstva za izradu glavnog projekta.

- Odbrambeni nasip koji je pravljen sedamdesetih godina prošlog veka teško da može ponovo da odoli poplavnim talasima poput onih iz maja pre dve godine. Ovaj generalni projekat je najbitnija stvar u celom postupku, jer daje osnovne parametre kojima ćemo se dalje rukovoditi prilikom izrade glavnog projekta rekonstrukcije savskog nasipa - pojasnio je Petković.

  • ntn

    13.06.2016 13:04
    Bombasto
    a prazno! Daaaaleko od projekta, a od realizacije jos dalje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina