LSV: Kvislinzi se proglašavaju herojima i oslobađaju krivice

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da se protivi poslednjem pokušaju rehabilitacije dokazanih saradnika fašista iz Drugog svetskog rata.
Naime, za pet dana bi trebalo da otpočne proces rehabilitacije osobe koja je, kako navodi LSV, "kao saradnik Gestapoa, potkazala predvodnika Nardnooslobodilačkog pokreta u Vojvodini, Žarka Zrenjanina".
 
"Kao rezultat te izdaje, više stotina pripadnika zloglasne 'Princ Eugen' SS divizije, 4. novembra 1942. pronašlo je i ubilo Zrenjanina. Ostavši bez ključnog čoveka, oslobodilački i antifašistički pokret u Vojvodini je došao u krizu", navodi se u saopštenju.
 
Pogibijom najuticajnem čoveka u vrhu KPJ i političara koji se zalagao za federalni status Vojvodine u novoj Jugoslaviji, ova pokrajina, navode ligaši, na istorijskim sastancima na kojima se odlučivalo o uređenju države, nije ni pomenuta.
 
"Kao da neko želi da našem društvu pošalje strašnu poruku – da je otpor fašizmu i borba za prava Vojvodine bio zločin koji se morao kazniti smrću, a saradnja sa fašističkim okupacionim aparatom vrlina koju danas treba rehabilitovati. LSV se sa ovakvim izopačenim sistemom vrednosti nikada neće pomiriti, kao što nećemo mirno posmatrati kako se žrtve fašističkog terora ponovo ubijaju, a kvislinzi proglašavaju herojima i oslobađaju krivice", zaključuju ligaši.
  • Brus Vilis

    07.11.2016 17:52
    @Božić Bata
    Uopšte se ne sekiram. Gdegod su takvi poput tebe zagovarali srpstvo nastala je nova država.
  • Bulevarac

    07.11.2016 13:45
    Haha
    Bivše kvislinge rehabilituje ekipa čiji ste vi sada kvislinzi. Bravo za nedoslednost!
  • Čika

    07.11.2016 09:55
    Bruka
    Nije mi jasno zašto naci-botovi uopšte čitaju ovaj portal? Logično bi bilo da im je dosta onih par desetina koje zdravi ljudi i ne pogledaju... Čuj mene - logika i nacionalistička klika! To nikako ne ide zajedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.