Beočin: Psi ubijeni pucnjevima u glavu

Dva psa pronađena su mrtva u Beočinu, a ubijeni su tako što im je iz neposredne blizine pucano u glavu, najverovatnije iz sačmarice.
Prema pisanju "Blica", incident se dogodio u noći između četvrtka i petka, a iz udruženja "Ljubitelji životinja Beočin" smatraju da ništa nije slučajno.
 
"Ubijeno je štene i pas Lesi kome smo inače našli udomitelja. Ovo je užas. Jutros je drugarica došla da ih hrani i zatekla ih mrtve. Inače, kada smo videli da su prepušteni sami sebi i da će ih šinteri najverovatnije odneti o njima smo brinuli i sterilisali ih o svom trošku. Od sedam pasa koji su ovde bili, samo dvoje su trenutno tu, druge tražimo jer želimo da ih sklonimo od nasilnika", kaže Mirjana Dabić iz ovog udruženja.
 
Oni trenutno sa policijom i inspektorima čekaju i da se tela pasa odnesu na obdukciju, jer sumnjaju da se ovde radi o "namernom i sistemskom rešavanju problema lutalica".
 
Prekjuče se na ovom mestu odigravala drama između ljubitelja životinja i šintera koji su pokupili 35 pasa među kojima je bilo, kako navode u udruženju, čipovanih i sterilisanih, što je nekoliko meštana Beočina želelo da spreči.
 
Mirjana Dabić kaže za "Blic" da je od februara u Beočinu nestalo više od 100 pasa. Iako bi šinteri trebalo da ih sterilisane i čipovane vrate, to se ne dešava, a niko ne zna gde psi završavaju. Pošto su zbog toga podneli više krivičnih prijava, oni tvrde da je ovo "neka vrsta osvete".
 
Iz veterinarske inspekcije Južnobačkog okruga nezvanično kažu da su psi najverovatnije ubijeni iz lovačke puške sačmarice.
  • Ana

    14.11.2016 11:48
    komsije
    @DZ D
    Jeste li vi to opisivali moje komsije? Imam iste muke, osim sto ovo samo* lupaju, skacu, trce, vuku stolice...ih da pustaju muziku to bi bilo super. Ovim mojima je lupanje, skripanje, larmanje jedina muzika. Poceli u snove da mi dolaze.
  • MILANA

    13.11.2016 19:49
    SRAMOTA
    one koji su to uradili bez potrebe i razloga treba uhapsiti i strpati godinama ne u zatvor vec u memljivu rupu da istrunu. Ubice
  • @Lazar

    13.11.2016 14:36
    A evo npr. za razliku od tebe (koji si za mene licemer), ja jesam protiv ubijanja zivotinja radi ishrane, za 30 godina koliko ih ne jedem (prakticno od kako sam postala svesna sta mi to ustvari mama i tata daju na tanjiru), nisam primetila da mi je jedenje ubijene zivotinje neophodno za dobar i zdrav zivot. Nije planeta nasa i pripada svima, ali obicno nam je najbolje svima da se nalazimo u svom prirodnom stanistu. niti je meni na vrh cuke pod drvetom lepo da bitisem, niti divljoj zivotinji na betonu. Tako da, svako u svoje staniste. Ove jadne zalutale lutalice nisu sisli s planine u grad jer im je tu lepo, i ne poticu od ovakvih kao ja, nego od vas (kvazi)ljubitelja kuca, kojima se povremeno izabranik ne dopadne pa ga sutnu na ulicu, gde on narednih godina pravi svoje pleme gde mu prirodno staniste nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.