VIDEO, FOTO: Zaplenjena ogromna količina oružja u Somboru i Apatinu

Na području Apatina i Sombora uhapšeno je deset osoba, a pronađena je ogromna količina oružja, saopštio je MUP, a potvrdio ministar policije Nebojša Stefanović.
Razotkrivena je i uhapšena grupa koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje, dodao je on. Uhapšeni su: S.K. (35), D.G. (40), D.D. (44), M.B. (21), D.Đ. (56), N.K. (27), D.C. (28), M.O. (46), R.G. (27) i B.M. (29).
 
 
Nađeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT ekspoloziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jedna malokalibarska puška, 6.000 komada municije, jedna protivtenkovsku mina i ostali prateći pribor. 
 
Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, po nalogu organizatora S.K. tokom 2016. godine nabavljali veće količine oružja, municije i eksplozivnih materija. S.K. je odlazio na unapred dogovorene lokacije i preuzimao oružje, municiju i eksplozivna sredstva, a potom pronalazio kupce. Nakon dobijanja novca sastajao se sa pripadnicima kriminalne grupe i isplaćivao im dogovoreni iznos.
 
  • Shen

    17.11.2016 11:37
    Smesno
    Koji crni atentat, ostalo oruzija po selu iz rata navuklo se iz rezerve pa sad oce da unovce. Sve su to seosko djilkosi koji nemaju za kiflu a glume mafijase
  • lala

    17.11.2016 05:28
    Nekako mi ovo debelo"smrdi" na vestu manipulaciju narodom (koga vodja zove inace "stokom") Sa sve pendrek db glumcima tipa Cvorovic I Djura I ostale pocuce I puhace I torbice..nesto kao sto je bilo I sletanje na Mesec a sa ciljem totalne kontrole populacije tipa Severna Koreja I Ki Mil Sungova kazamat konc drzava.Jos malo pa preki sudovi po kratkom postupku pocinju da dele pravdu (vec ubijaju ljude po kucama)Vesto,podmuklo srbijanski (turski) scenario pazi u Vojvodini (koja je pod njihovom cetnickom okupacijom) "nasli" oruzje???? A Rusija ih dzabe snabdeva samo da "Tovarisi" zastite oteti Naftagas. Providno jako..Vodja pokusava stari Tiletov Trik da se opet proda zapadu (Kao Zrtva) za dolare,jao kobajagi oce Ruje da ga srede, a oni svi vesla sisali pa naivni ko u Alanu Fordu.
  • Vojvosadjan

    16.11.2016 13:05
    Ja bih to ispitao, sve mi smrdi na pokusaj atentata na premijera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.