Škola u Belegišu nebezbedna za đake, osnovci sede kod kuće

Đaci Osnovne škole "Vera Miščević" iz Belegiša, kod Stare Pazove, nisu danas krenuli u školu kao ostala deca.
Škola u Belegišu, tvrde roditelji mališana, u lošem je stanju i to od 2011. godine, kada se ustanovilo da je rekonstrukcija, usled potonuća temelja, neophodna. Uprkos tome što škola nije u stanju da učenici u njoj bezbedno pohađaju nastavu i što su roditelji apelovali da se deca u nju ne šalju, do ove godine su osnovci ipak išli. Ovog 1. septembra, međutim, odlučeno je da deca ostanu kod kuće, a prema rečima grupe roditelja, trenutno se lovački dom preuređuje za nastavu.
 
"Kada je odlučeno da naša deca ipak ne počnu školsku godinu u odeljenju škole u Belegišu, razmatralo se da krenu sa osnovcima u odeljenju ove škole u Surduku. To bi bilo, blago rečeno, nemoguće, pošto je to odeljenje škole malo za sve đake, a i svakodnevno putovanje bi bilo teško izvodljivo i naporno. To odeljenje ima svega četiri učionice, a naša škola ima po dva razreda po generaciji. Pri tome, iako nam deca ne idu školu, ne zna se kada će početi radovi na školi, a od čelnika smo dobili neka obaveštenja da se do kraja ove godine moža ništa neće početi", pričaju roditelji za 021.
 
Oni razmišljaju da dete upišu u drugu školu, jer se na ovaj način samo gubi vreme, uz veliku štetu po decu.
 
"Ova situacija ide u nedogled, a pri tome nam niko ne daje zvanične informacije, nikakvo obećanje da će radovi na našoj školi ikada početi. Neverovatno da se od nas krilo još od 2011. godine da je škola nezbebedna, a i kad smo, kao roditelji, krenuli da se bunimo, ništa konkretno nisu uradili", poručuje grupa roditelja za naš portal.
 
U opštinskoj vlasti već nedelju dana ne odgovaraju na pitanja 021 o situaciji u školi, a ni u Ministarstvu prosvete ne objašnjavaju kako je moguće da su deca toliko godina pohađala nastavu u školi koja nema uslove za to.
 
U školi poručuju da će školska godina početi u ponedeljak, 4. septembra, ali ne i u kojem objektu ove škole.
  • Ђурђа

    02.09.2017 11:14
    Диплома
    Је л ово а ла Тома Диплома?
  • dakijevski

    02.09.2017 09:16
    Главно да пара има за службена путовања и остале глупости. За школу паре морају да нађу. То није ствар избора, то се мора решити.
  • Галеб

    02.09.2017 01:19
    Галеб
    Стварно срамота да немамо школу у 21. веку! А ко о чему, власти о реформама, новим програмима, плановима, уџбеницима, ел. дневницима и ел. лектирама. Уозбиљите се, ви на власти. Враћамо се 100 год. уназад. Треба обезбедити елементарне услове за похађање наставе, али као и увек, важнији је маркетинг од стварног залагања и резултата. Битно да ћемо на челу с Вучићем у Европу, а не да нам деца буду писмена-то може да сачека да се изгради школа, вероватно у 22. веку.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina