Opština Žabalj nezakonito potrošila 160 miliona dinara

Opština Žabalj nezakonito je potrošila 161 milion dinara, što je oko 14 odsto budžeta te lokalne samouprave, utvrdila je Državna revizorska institucija.
Opština Žabalj nezakonito potrošila 160 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako izveštava N1, iz sredstava tekuće budžetske rezerve, plaćeno je, na primer, 96 hiljada dinara za nabavku mobilnog telefona Iphone 6s, boje "rose gold". Za nabavljeni telefon nije izdat revers, tako da nema pouzdanih podataka gde, kada i kome je dat na korišćenje.
 
Kupovina ovog mobilnog telefona samo je kap u moru protivzakonitog trošenja novca građana Žablja. Opštinski funkcioneri su mimo propisa potrošili 161 milion dinara, od čega je najveći deo otišao na javne nabavke. U kafani su pojeli i popili više od pola miliona dinara, a protivzakonito su knjižena i službena putovanja, poput onog kada je sedmoro opštinara putovalo u Veronu. 
 
U kabinetu predsednika opštine Čedomira Božića rekli su za N1 da trenutno niko ne može da komentariše izveštaj državnog revizora.
 
U udruženju mladih u Bečeju detaljno prate poslovanje susednih lokalnih samouprava. Kažu, opština Žabalj se po svemu ističe i ilustruju šta su sve lokalne vlasti finansirale iz budžetske rezerve. Od novosadskih teretana, preko iriških moto klubova, do fudbalske ekipe iz Leposavića - sve to su platili građani Žablja.
 
"Mi osnovano sumnjamo da to nije trošeno u skladu sa zakonom, zato što, pre svega - ako je nešto na taj način trošeno, moralo je da se radi kroz rebalanse kako bi se ti troškovi pokrili kroz sam budžet. Ova upotreba budžetske rezerve deluje otprilike kao - idete i potpisujete šta vam padne na pamet", navodi Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih.
 
Prekršajni sud u Bečeju, koji je nadležan i za opštine Žabalj, Temerin i Srbobran, u poslednje tri godine nije pokrenuo niti jedan postupak za prekršaje iz oblasti javnih nabavki.
  • Običan gradjanin

    27.10.2017 15:50
    Kad će hapšenja?
    Svi u opštini Žabalj znamo da vlast godinama krade.
    Kada će konačno hapšenja čelnika opštine?
    Za primer drugima.
    Hvala.
  • Deks

    26.10.2017 20:59
    Zaista skandalozno, u isto vreme godinama nema nikakve šanse da Žabalj, Čurug, Đurđevo i Gospođinci dobiju kanalizaciju što bi trebalo da bude nešto osnovno u 21. veku.
  • MRKI

    26.10.2017 17:50
    Sramota
    To je samo jedan deo srestava,a gde su javna preduzeca,zavirite malo tamo pa ce te videti gde su milijoni.Koliko njih prima velike plate a ne rade u opstini,a najveci ispit su polozili kada su dete ometeno u razvoju posle 13 meseci rada kao fizicki radnik dali mu otkaz,i na pitanje zasto tako ....odgovor je bio da je to odluka predsednika drzave a ne njihov hir,a da bi jos strasnije bilo zaposle odma posle toga 10 zdravo sposobni ljudi i opet kazu da je to naredba iz kabineta predsednika drzave,sramota sramota za ovu drzavu.A da sami neverujete svi oni bliski koji su sa predsednikom opstine ,nijedan nije svoju imovinsku kartu dao u javnost,ali gradjani znaju koliko sada imaju a koliko su imali,cak se desilo da su pojedincima iz naselja pretili i sikaniraju i danas danju,to je ta opstina napredna sa nazadnjakom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina