NDNV osuđuje izbacivanje novinara Save Majstorova sa konferencije gradonačelnika Sombora

NDNV osuđuje izbacivanje novinara SOinfo Save Majstorova sa konferencije za medije gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića i ministra sporta Vanje Udovičića.
NDNV osuđuje izbacivanje novinara Save Majstorova sa konferencije gradonačelnika Sombora
Foto: 021.rs
Novinaru Savi Majstorovu je prvo omogućeno da uđe u salu, a pre početka same konferencije obezbeđenje ga je fizički izbacilo iz prostorije.
On nije dobio nikakvo obrazloženje zašto mu je uskraćeno pravo da učestvuje na konferenciji za medije.
"Nedopustivo je da gradska uprava ili bilo koja institucija uskraćuje mogućnost učešća novinara i novinarki na konferenciji za medije, i da ih dele na podobne i nepodobne samo zato što se ne slažu sa uređivačkom politikom medija. Ovo je još jedan dokaz da je medijska sloboda na lokalnom nivou ugrožena i da će pojedini politički akteri biti spremni da zabrane bilo kakvo novinarsko pitanje koje nije po njihovoj volji, pa čak i tako što će fizički izbacivati novinare sa događaja", navodi NDNV.
 
NDNV zahteva da odgovorni za ovaj postupak snose posledice i podsećaju i gradonačelnika Sombora kao i ministra sporta i omladine da je cenzorsko ponašanje zabranjeno, kako domaćim, tako i međunarodnim normama.
 
"Ovaj slučaj ćemo prijaviti nadležnim institucijama i evidentirati kao još jedan grub napad na novinare u Srbiji. Pozivamo i građane i građanke da podrže medije i novinare jer su oni ti koji u njihovo ime postavljaju pitanja i štite javni interes", navodi ovo udruženje novinara,
  • 002211

    01.12.2021 12:01
    @Boban, ne s*ri.
  • Markes

    30.11.2021 20:52
    Kolegijalnost
    Pa trebali su lepo ostali da izadju pa neka drže press sami. Ali nema ni kolegijalnosti a ni pravog novinarstva u Svrbiji. Zato nam je tako.
  • Niki

    30.11.2021 20:10
    Pitanje
    A sta su uradile kolege ovog izbacenog novinara, jesu ostali na konferenciji ili su izasli za njim, solidarisali se?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.