Fotoreporter lista "Zrenjanin" napadnut i proteran sa "Dana piva"

Fotoreportera lista "Zrenjanin", Jovana Njegovića Drndaka, juče su tokom obavljanja radnih zadataka na manifestaciji "Dana piva" napali pripadnici obezbeđenja.
Fotoreportera lista "Zrenjanin", Jovana Njegovića Drndaka, juče su tokom obavljanja radnih zadataka na manifestaciji "Dana piva" napali pripadnici obezbeđenja.

Nakon što se požalio nadležnima na VIP štandu Turističkog centra Grada Zrenjanina na silu su mu skinuli važeću akreditaciju i proterali sa štanda.

Jovan Njegović Drndak se službeniku obezbeđenja identifikovao akreditacijom "Dana piva", kao i vlastitom novinarskom legitimacijom. Umesto da mu se omogući obavljanje posla, radnik obezbeđenja ga je izvređao. Sve to se dešavalo naočigled gostiju štanda i funkcionera lokalne samouprave.

O svemu navedenom Jovan Njegović Drndak je dao izjavu službenicima Policijske uprave u Zrenjaninu.

Uprkos njegovom insistiranju da mu se omogući izveštavanje o događaju od javnog značaja, to pravo mu je bilo uskraćeno. Zbog svega navedenog, a u cilju solidarnosti, brojne novinarske ekipe su napustile manifestaciju "Dani piva".

"Sramota je da se u dvadeset i prvom veku fotoreporteri fizički napadaju naočigled visokoh dužnosnika lokalne administracije i građana. Samo zahvaljujući prisebnosti pripadnika policije, kao i solidarnosti kolega, sprečen je još veći incident. Smatramo da je ovakvim bahatim ponašanjem neodgovornih pojedinaca ugroženo spokojstvo kolege Jovana Njegovića Drndaka, ali i istinito, potpuno i blagovremno obaveštavanje građana o pitanjima od javnog značaja. S obzirom da je napad na novinara i druga lica koja učestvuju u prikupljanju i objavljivanju informacija putem medija kažnjivo, očekujemo da nadleženi državni organi sankcionišu sva odgovorna lica koja nezakonito ograničavaju slobodu kretanja. Jedino na taj način sprečiće se da novinari budu glineni golubovi bahatih pojedinaca koji demonstracijom sile pokušavaju da trajno osakate slobodu javne reči u Srbiji", rekao je glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin" Dalibor Bunjević.

  • NS65

    02.09.2014 09:21
    Pripit
    Da nije pripit tražio besplatno pivo, vređao obezbeđenje i prisutne? Prover'te...
  • Da nije

    01.09.2014 06:20
    uvatio
    nekog sa liste traženih?
  • BJ

    01.09.2014 00:18
    Da,da, dobri moji. Ja sam jedan od muzickh izvodjaca, nastupio sam ove godine na Danima piva, sa dva razlicita benda, sa jednim u cetvrtak, a drugim u subotu i ja kao izvodjac sam doziveo vrlo slicne neprijatnosti od strane obezbedjenja, a moja devojka koja je bila zaduzena za fotografisanje i asistiranje bendu je takodje dozivela vrlo ozbiljno maltretiranje od obezbedjenja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina