Odžaci: Romskoj kancelariji automobil od EU

Opština Odžaci jedna je od 20 lokalnih smouprava kojima je Delegacija Evropske unije u Srbiji donirala automobil u okviru projekta pod nazivom "Ovde smo zajedno – evropska podrška za inkluziju Roma.
Opština Odžaci jedna je od 20 lokalnih smouprava kojima je Delegacija Evropske unije u Srbiji donirala automobil u okviru projekta pod nazivom "Ovde smo zajedno – evropska podrška za inkluziju Roma.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport uručio je predstavnicima 20 lokalnih samouprava ključeve vozila marke "Dačija Daster" namenjenih mobilnim timovima, zaduženim za unapređenje života Roma u Srbiji. U ime opštine Odžaci, ključeve vozila primili su Gordana Lukić, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti i Miroslav Ilić, koordinator za romska pitanja. Prema rečima šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta, lokalne samouprave koje učestvuju u projektu integracije Roma, angažovane su i na unapređivanju zapošljavanja, obrazovanja i uslova stanovanja pripadnika romske zajednice.

Svečanoj dodeli prisustvovali su i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, Jadranka Joksimović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Vitomir Mihajlović i šef misije OEBS-a Peter Burkhard. Ovaj Projekat za inkluziju Roma, finansiran je sredstvima Evropske unije, a sprovodi ga Misija OEBS-a u Srbiji u koordinaciji sa vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava.

  • inkluzija novca

    20.09.2014 20:47
    etnobiznis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.