LSV: Politika SVM je kontradiktorna i nejasna

Politika Saveza vojvođanskih Mađara je nejasna i kontradiktorna jer brzo menjaju mišljenje o deklaraciji za promenu Ustava Srbije, kazao je predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški.
Politika Saveza vojvođanskih Mađara je nejasna i kontradiktorna jer brzo menjaju mišljenje o deklaraciji za promenu Ustava Srbije, kazao je predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški.

On je istakao da je predlog deklaracije bio i ranije poznat i da ne razume to da SVM kao stranka koja bi trebalo da se zalaže za zaštitu interesa APV ne podrži tu deklaraciju.

"Ne razumem koja je trenutno politika Saveza vojvođanskih Mađara, nejasni su i kontradiktorni, jer Ištvan Pastor svojim izjavama pobija prethodne i to u toku samo nedelju dana", kaže Bogaroški. Naglašava da je čak i jedna od tema Pastorovog sastanka sa strankama bilo definisanje položaja APV.

"Ustav se mora menjati, sadašnje stanje je neodrživo. Nemamo Zakon o finansiranju, nadležnosti APV se menjaju svakim novim zakonom koji Skupština donese, što stvara nesigurnost", ističe on. Bogaroški dodaje da je pokrajinska vlada stabilna i da je sigurno da će biti izglasane sve tačke dnevnog reda, osim da li će SVM podržati predlog o deklaraciji za promenu Ustava Srbije.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je juče da njegova stranka (SVM) neće glasati za Predlog deklaracije o potrebi promene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava, jer iza nje, kako kaže, stoji pokušaj skupljanja dnevnopolitičih poena i nanosi se šteta ideji autonomije pokrajine.

Taj predlog inicirala je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a svojim potpisima su ga podržali i poslanici Demokratske stranke (DS) i Nove demokratske stranke (NDS). Pastor je naveo da je SVM-u taj dokument dostavljen kada je za njega već obezbeđena neophodna poslanička podrška i to uz poruku tipa: "Evo, mi imamo dovoljno potpisa pa vi kako hoćete".

Tu inicijativu potpisima su podržala 64 poslanika LSV, DS i NDS. Te tri stranke su tokom avgusta i septembra pregovarale o ulasku NDS-a u vladajuću koaliciju, u kojoj je, pored DS-a i LSV-a, i SVM. (Suzana Stojićević)

  • yz

    22.09.2014 14:16
    Pa svi su nejasni,jel sad jasno?
  • 22.09.2014 13:41
    Kontradiktorna i nejasna
    ... dok je LSV politika uvek jasno i nedvosmisleno bila usmerena ka licnom bogacenju
  • 22.09.2014 13:31
    LSV vs SVM - sudar mizerija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina