Očuvanje mira nije moguće bez žena

Poštovanje ljudskih prava, ali i izgradnja i očuvanje mira u društvu nije moguće bez žena, ocenila je danas zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov na panelu "Žene u uniformi".
Poštovanje ljudskih prava, ali i izgradnja i očuvanje mira u društvu nije moguće bez žena, ocenila je danas zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov na panelu "Žene u uniformi".

Todorov je ukazala da je zato važno da bude više žena u sektoru bezbednosti, da one imaju jednake mogućnosti kao i muškarci i da budu priznate zbog svojih znanja i stručnosti.

"Jednako je važno da ih bude i na mestima odlučivanja u ovom sektoru. Pritužbe koje je Pokrajinski ombudsman do sada imao u ovoj oblasti ukazuju na to da još uvek ima mnogo prostora za unapređivanje postojećeg stanja i promenu svesti o ulogama žena i muškaraca kako u društvu, tako i u oblasti bezbednosti uopšte", dodala je zamenica pokrajinskog ombudsmana.

Panel "Žene u uniformi" jedna je od aktivnosti istoimenog projekta Fonda socijalne i demokratske inicijative (FoSDI). Cilj projekta je poboljšanje položaja žena u sektorima odbrane i bezbednosti i promovisanje vrednosti ravnopravnosti i jednakih mogućnosti, a u skladu sa preporukama Komiteta OUN i Rezolucijom 1325 Saveta bezbednosti o sprečavanju diskriminacije žena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina