Danici Vučenić nagrada za etiku i hrabrost

Novinarki RTV Vojvodina Danici Vučenić danas je uručena godišnja nagrada "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.
Novinarki RTV Vojvodina Danici Vučenić danas je uručena godišnja nagrada "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.

U obrazloženju žirija navedeno je da Vučenić svojim profesionalnim pristupom i etičkim standardima, u duhu novinarskog kodeksa, drži javni čas autorskom emisijom "Jedan na jedan".

Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, jedan su od sve više nedostajućih svetionika javnog mnjenja u Srbiji, ošamućnog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom, navedeno je na svečanosti u prostorijama NUNS-a.

Nagradu je dobitnici uručio prošlogodišnji laureat Predrag Blagojević, a Vučenićeva je na svečanosti ocenila da sa ekrana nestaje novinarstvo a da na ekranima gledamo samo propagandu. "S jedne strane sam radosna a sa druge strane ne mogu a da ne ukažem na zebnju koje moramo biti svesni zbog činjenice da oko nas nestaju emisije", rekla je Vučenić smatrajući da su novinari i novinarstvo na opasnom putu da prestanu da obavljaju svoju osnovnu funkciju, informisanje. Ona smatra da je propaganda u potpunosti zamenila informacije i da novinari ne smeju da budu inferiorni jer tako u inferiorni položaj stavljaju i građane.

Novinarska nagrada "Dušan Bogavac" dodeljuje se od 1991. godine, u znak podrške hrabrom i etičkom novinarstvu. Članovi žirija za dodelu ovogodišnje nagrade bili su Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina