Rusi više vole pivo od votke

Najnoviji statistički podaci pokazali su da se Rusi sve više okreću ispijanju piva i vina.
Najnoviji statistički podaci pokazali su da se Rusi sve više okreću ispijanju piva i vina.

Uprkos krahu pivske industrije usled pada vrednosti rublje i svim pokušajima da se prodaja votke poveća, pivo je i dalje najpopularnije alkoholno piće u Rusiji.

U međuvremenu, cena alkohola u zemlji raste dok vlada prekomerno konzumiranje pokušava da smanji zakonskom regulativom i uvođenjem različitih taksi. Alkoholizam je u Rusiji najzastupljenija bolest zavisnosti - zbog ovog poroka 25 odsto muškaraca neće doživeti 55. godinu starosti.

Omiljeno alkoholno piće Rusa, međutim, uskoro bi ponovo moglo da se nađe na vrhu liste. Preferencije potrošača u jeku ekonomske krize konstatno se smenjuju - potrošnja piva nakon dugog niza godina opala je u prvoj polovini 2014. godine, pa se tako ovo piće našlo na drugom mestu, odmah iza votke.
  • sloven

    06.03.2015 14:41
    Rusi
    vole najvise da budu pijani.
  • 06.03.2015 00:40
    Odlicno, po njihovo zdravlje,
    manje ce biti u besumnom alkoholisanom stanju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.