Besplatna joga za tri miliona državnih funkcionera

Indijska vlada saopštila je da će ponuditi besplatne časove joge za tri miliona državnih funkcionera u cilju promovisanja te drevne indijske prakse.
Indijska vlada saopštila je da će ponuditi besplatne časove joge za tri miliona državnih funkcionera u cilju promovisanja te drevne indijske prakse.

Indijski premijer Narendra Modi, veliki sledbenik joge, smatra da zahvaljujući toj praksi može da radi prekovremeno i da mu je dovoljno samo četiri do pet sati sna.

Vlada je navela da će od 1. aprila biti organizovani redovni časovi joge za sve državne službenike i njihove porodice.

Modi je u novembru 2014. godine imenovao ministra za tradicionalnu indijsku medicinu koja podrazumeva jogu, ajurvedu i homeopatiju.

Ujedinjene nacije su ustanovile Međunarodni dan joge, koji će ove godine biti prvi put obeležen 21. juna.

  • 20.03.2015 22:22
    To je pametan čovek.
    Trebalo bi u naše škole uvesti jogu kao obavezan predmet, umesto veronauke, koja je potpuno van vremena, dogma. A naravno, jogu pod obavezno i za sve prosvetne radnike i đačke roditelje. Vrlo brzo bi se mnoge stvari dovele u red, polako bi prestajalo vršnjačko nasilje i nasilje uopšte. Ali, ovo je Srbija, bre! Ovde, što je gore-to bolje, u mutnom se lakše lovi i manipuliše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.