Pijani Čeh zvao policajce, lažno dojavio bombu, predstavio se i nastavio da ćaska sa njima

Novogodišnju neslanu šalu da anonimno prijavi policiji da će na nekadašnjem vojnom poligonu Ralsko na severu Češke eksplodirati podmetnuta bomba pamtiće dugo jedan Čeh, pošto je bio toliko pijan da je nastavio da ćaska sa policijom i ljubazno im se predstavio punim imenom i prezimenom.
Ubrzo nakon što je otkucala nova, 2017. godina, taj 34-godišnji Čeh iz mesta Ralsko-Ploužnjice pozvao je policiju i anonimno prijavio da će u njegovom mestu eksplodirati bomba.
 
"Sa policajcem je nastavio da razgovara. Tokom daljeg razgovora predstavio se punim imenom i prezimenom i policajci su ga zahvaljujući tome odmah pronašli u jednom od lokalnih restorana. Odmah je priznao da je on digao uzbunu i da nikakve bombe nema", kazala portparolka lokalne policije Ivana Balakova.
 
Umesto da nastavi doček završio je u treznilištu u obližnjem Liberecu, a policija rešava da li da ga uopšte optuži pošto nije bilo evakuacije a na teren nisu izlazili ni pirotheničari.
 
Previše pića u praznične dane skrivilo je i ozbiljniju lažnu uzbunu zbog koje je u ponedeljak hitno zaustavljen u Berounu kraj Praga međunarodni voz Franc Kafka iz Praga u Minhen, evakuisana 254 putnika, a prtljag i voz su nekoliko sati pretraživali policajci sa psima tragačima za eksplozivom.
 
Bombu u vozu je anonimno na telefon prijavio pijani sitni kriminalac, ali policija ga je brzo otkrila i kada se otreznio optužila za lažnu uzbunu za koju mu u Češkoj preti do pet godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.