Bizarna kolekcija parfema

Italijanski proizvođači parfema najavili su bizarnu liniju parfema "Blood Concept" koji mirišu na krv.
Italijanski proizvođači parfema najavili su bizarnu liniju parfema "Blood Concept" koji mirišu na krv. Čak možete da odaberete svoju krvnu grupu! Ali ovo nije prvi ovakav poduhvat... Ako vas privlači miris matorih knjiga, kitove bljuvotine, sveže pripremljenog jastoga ili hamburgera, imamo rešenje za vas.

Miris krvi

Proizvođači su kao glavnu notu parfemu dali metalni miris na koji su ih inspirisala crvena krvna zrnca. Miris A grupe sadrži i dašak zelenog vrta, lišća paradajza, bosiljka i anisa, nulta grupa je počastvovana kombinacijom timijana, šipka, kože, breze i kedrovine. Grupa B sklona drvenastim mirisima sa daškom crvene jabuke, paprike, šipka i crnog čaja, a AB aluminijumu, kamenčićima, vodi i kedrovini.

Kitova bljuvotina

Sokovi iz želudca kita ulješure se koriste kao deo različitih parfema, ali pod nazivom ambergris ili sivi amber. U pitanju je izlučevina koja pomaže da ove životinje lakše svare hranu. Miris "materijala" je veoma neprijatan kada je svež, ali posle nekoliko godina izloženosti prirodnim elementima, dobija slatkast mošusni miris.

Cirkus

"Dzing!" parfem je inspirisan cirkusom u toj meri da, osim pasulja, šafrana i đumbira sadrži i "esenciju" piljevine, kože sa sedla, benzina i izmeta divljih životinja.

Matore knjige

Ako ste knjiški moljac i uz to se najbolje osećate u biblioteci, prijaće vam parfem koji miriše na rabljene fontane znanja. "U biblioteci" košta od 12 do 65 dolara i sadrži esenciju mirisa engleskog romana, ruskih i marokanskih kožnih poveza, sredstva za poliranje drveta i istrošene krpe za prašinu.

Vulva

Već godinama se prodaje za trideset dolara parfem "Vulva" koji su njegovi kreatori opisali kao "dragocena esencija vagine uhvaćena u staklenim bočicama. Ovo nije parfem, već pravi miris vašeg vlastitog užitka".

Krv, sperma i pljuvačka

Ako volite da mirišete na čisto, nemojte ni da pomislite da priđete "veličanstvenim izlučevinama" ("Secretions Magnifique"). Ovaj kontroverzni parfem reklamiran je kao najgori koji se ikada pojavio na tržištu zato što, navodno, zaudara na krv, znoj, spermu i pljuvačku...

Mesni parfem

Pre nekoliko godina lanac brze hrane Burger King lansirao je u Americi kolonjsku vodu sa mirisom mesa. "Plamen" se prodavao za manje od četiri dolara, a promovisali su ga kao "savršen miris za zavođenje uz nagoveštaj plamena na kom se peče meso".

Jastog i suši

Lider u stvaranju neobičnih tematskih mirisa "Demeter Fragrans Lajbreri" prodaje kolonjsku vodu "Jastog" , koja sadrži tragove mora, miris slatkog mesa i maslaca. Ako vam se taj ne svidi, tu je "Suši". Miriše na ljepljivu rižu, alge, đumbir i limun.

Parfem za sahrane

"Demeter Fragrans Lajbreri" je, pored ribljih parfema, poznat i po mirisu “Pogrebno preduzeće" ("Funeral Home"). Mešavina mirisa ljiljana, gladiola, hrizantema, stabljika i lišća za vence, mahagonija sa kovčega i orijentalnih tepiha, trebalo bi da podseti na sahranu.

  • Martin

    14.04.2011 22:21
    Ovde bi mogao da se lansira miris na političare. To bi bila esencija smrada nad smradovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.