Probudio se posle 21 sata u mrtvačnici

Jedan Južnoafrikanac probudio se u mrtvačnici gotovo jedan dan pošto je porodici saopšteno da je preminuo, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Jedan Južnoafrikanac probudio se u mrtvačnici gotovo jedan dan pošto je porodici saopšteno da je preminuo, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Portparol ministarstva zdravlja Sizve Kupelo izjavio je da se muškarac probudio u nedelju poslepodne, 21 sat pošto je njegova porodica, nakon napada astme koji je doživeo, pozvala pogrebnu službu koja je konstatovala smrt i telo prebacila u mrtvačnicu, preneo je AP.

Vlasnik mrtvačnice Ajanda Makolo je izjavio da je poslao vozača da pokupi telo, malo pošto je porodica prijavila smrt i da je "preminuli" imao oko 80 godina.

"Kada je došao tamo, vozač je pregledao telo, proverio puls, potražio srčani ritam, ali nije bilo ničeg", rekao je Makolo za američku agenciju.

Međutim, dan pošto je telo smešteno u zaključani odeljak sa hlađenjem, zaposleni u mrtvačnici su čuli nekoga kako doziva u pomoć.

Mislili su da je u pitanju duh, rekao je vlasnik mrtvačnice.

"Nisam mogao da verujem! I ja sam se uplašio. Ali oni su moji zaposleni i morao sam da im pokažem da se ne plašim, pa sam pozvao policiju", kazao je Makolo.
Pošto je policija došla, grupa je sa njima ušla u mrtvačnicu.

Makolo je rekao da je stariji muškarac bio bled kad su ga izvukli i da je prvo pitao: "Kako sam se ovde zatekao?".

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je on prebačen u obližnju bolnicu na posmatranje i kasnije pušten, pošto su doktori utvrdili da mu je zdravstveno stanje stabilno.

Kupelo je apelovao na Južnoafrikance da pozovu zdravstvene službe koje bi potvrdile da su njihovi najbliži zaista preminuli.

Porodica je obaveštena da je njihov najbliži živ tokom porodičnog sastanka na kome su birali cvetne aranžmane za sahranu.

Veoma su srećni što se vratio kući, rekao je Makolo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.