VIDEO: Pijanista svirao slepim slonovima

Ekscentrični britanski pijanista Pol Barton (50) odvukao je klavir u tajlandske planine kako bi svirao Betovenove kompozicije slepim slonovima.
Ekscentrični britanski pijanista Pol Barton (50) odvukao je klavir u tajlandske planine kako bi svirao Betovenove kompozicije slepim slonovima.

Barton je rekao da je ostvario davnašnji san, kada je udaljen svega nekoliko metara od ovih životinja tiho svirao instrument. Na celu akciju se odlučio kako bi pomogao skupljanje novca za slepe slonove koji žive u utočištu u Kančanaburi, severoistočno od Bangkoka.

"To sam sebi poklonio za pedeseti rođendan. Žena i ja radimo sa slepim slonovima godinama unazad, pa sam pomislio sam da bi ovo bilo nešto što bi im se dopalo da čuju. Seo sam i zapitao se šta da im odsviram, a onda sam u svojoj knjizi našao Betovenovu Patetičnu sonatu", objasnio je Barton i dodao da je povredio leđa kada je vukao klavir u planine, ali da je vredelo truda.

Ovaj Britanac, koji se pre 16 godina preselio na Tajland kako bi pomagao slonovima, rekao je kako se nada da će do kraja godine održati koncert kako bi se prikupio novac za električnu ogradu u utočištu.

 

  • Osmi sekretar SKOJa

    25.11.2011 18:35
    Dambo
    U ovom ludom svetu ima i ljudi
  • vox

    25.11.2011 12:32
    svaka cast
    Svaka cast, to je pravi homo sapiens
  • :)

    25.11.2011 12:11
    Dokoni popa..
    ..i jariće krsti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti