Baka stara 102 godine vozi automobil star 82 godine

Gospođa Dunning može se pohvaliti sa čak 94 godine vozačkog staža. Danas ova dama ima 102 godine, i smatra se za osobu s najdužim vozačkim stažom na svetu.
Gospođa Dunning može se pohvaliti sa čak 94 godine vozačkog staža. Danas ova dama ima 102 godine, i smatra se za osobu s najdužim vozačkim stažom na svetu.

Malo je ljudi koji uopšte dožive 94 godine, ali gospođa Dunning može da se pohvali s 94 godine vozačkog staža, od kojih 90 ima vozačku dozvolu. Danas ova dama ima 102 godine, i nezvanično je osoba s najdužim vozačkim stažom na svetu.

Margaret Dunning iz Plymoutha u Michiganu, koja danas ima 102 godine,prvi put je sela za volan kad je imala 8 godina. Rođena je davne 1910. godine, ali ova je starica i dalje vrlo vitalna.

Zbog toga se ova dama nezvanično smatra osobom s najdužim vozačkim stažom na svetu.

Automobil koji vozi nije, naravno, običan automobil. To je njena "beba" –Packard 740 Roadster iz 1930. godine, koji je u njenom vlasništvu od 1949. godine.

Za Ohio.com gđa Dunning je ispričala da je naučila da vozi na imanju svojih roditelja, pa i to da je prvi sudar imala sa 10 godina.

"Otac me nikada nije istukao. Nikada nije rekao ni reč", ispričala je gospođa Dunning, koja je tek dve godine posle omanjeg sudara, sa 12 godina, zahvaljujući porodičnim vezama dobila vozačku dozvolu.

Njen Packard 740 Roadster iz 1930. godine je u izvrsnom stanju, a osim Packarda u svojoj kolekciji ima još nekoliko automobila, uključujući Cadillac DeVille iz 1966., Cadillac Eldorado convertible iz 1975. te Model A iz 1931. godine.

"Pre nego što su me sustigle godine, mogla sam sasvim lepo juriti u automobilu", ispričala je novinarima ova 102-godišnja dama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.