Dečak oštećenog sluha dobio svog superheroja

Mališan oštećenog sluha dobio je "svog" superheroja od "Marvela".
Mališan oštećenog sluha dobio je "svog" superheroja od "Marvela".

Četvorogodišnji Entoni Smit izgubio je sluh od posledica retkog genetskog oboljenja i mora svakodnevno da nosi plavi slušni aparat.

Kada se sa porodicom preselio u Nju Hempšir, bio je u strahu od odlaska u novo obdanište i stideo se nošenja aparata.

"Entoni obožava superheroje, Supermena, Spajdermena i ostale, i rekao mi je da neće da nosi aparat jer ga ni njegovi junaci ne nose", rekla je njegova mama Kristina.

Posle višednevnog "preganjanja" sa tvrdoglavim mališanom, napisala je pismo "Marvelu" i zamolila da joj pronađu superheroja koji nosi slušni aparat.

U roku od 24 sata, na kućnu adresu je stigao primerak stripa iz 1984, u kojem heroj Oko Sokolovo (Hawkeye) nosi aparat jer je zbog napada zlikovaca privremeno izgubio sluh. Nekoliko dana kasnije, Smitovi su dobili i crtež novog heroja od "Marvela". Pošto im je Kristina napisala da Entoni svoj aparat zbog boje zove "moje plavo uvo", heroj je dobio ime Plavo Uvo (Blue Ear). "Bili smo ganuti do suza. Entoni je bio oduševljen, i pristao je da stavi aparat kada je video da ga nose i u stripovima", rekli su roditelji.

U "Marvelu" su skromno rekli da je novi heroj bio najmanje što su mogli da učine. "Naš posao je da se postaramo da dečaci poput Entonija i dalje veruju u superheroje", rekao je urednik Tomas Brenan.

  • Jelena

    09.10.2012 08:24
    Bravo
    Predivan gest, sitnica kojom su pomogli jednom malenom zivotu i ohrabrili ga da se bori. Bravo !!!
  • LimanacNS

    08.10.2012 07:44
    Eh...
    Svaka čast Marvelu. Pokazali su da nisu jedna od surovih kompanija zainteresovana samo za profit. Ma, kapa dole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.