Nensi Hjuston dobitnica nagrade za najgori opis seksa

Kanadska autorka Nensi Hjuston dobitnica je "laskave" nagrade za najgori opis seksa u 2012. za svoj roman "Infrared".
Kanadska autorka Nensi Hjuston dobitnica je "laskave" nagrade za najgori opis seksa u 2012. za svoj roman "Infrared".

Pošto je fenomen "pornografije za mame" potpuno zavladao književnim svetom zahvaljujući erotskom romanu "Pedeset nijansi siva", osam pisaca našlo se u konkurenciji za ne tako prestižnu nagradu za najgori opis seksa koja je ove godine dodeljena 20. put.

Autorka koja živi u Parizu tek je treća spisateljica koja je dobitnica ove nagrade. Hjustonova nije prisustvovala ceremoniji u Londonu ali je poslala kratku poruku zahvalnosti. "Nadam se da će ova nagrada podstaći hiljade Britanki da fotografišu tela svojih ljubavnika - navela je ona. Roman "Infrared" je priča o ženi koja voli da fotografiše svoje ljubavnike u naletu strasti.

Na listi kandidata našli su se i Pol Mejson zahvaljujući poređenju svog pohotnog heroja sa "zaljubljenim cirkuskim jahačem" u debi romanu "Rare Earth" i Nikola Barker koja je ljubavnika u svom romanu "The "Yips" opisala kao "gladnicu" u voćnjaku.

I pored brojnih najava da će se na listi kandidata naći i E.L. Džejms, autorka trilogije "Pedeset nijansi" to se nije dogodilo jer nagrada ne pokriva "eksplicitno erotsku literaturu". "Svrha nagrade je da privuče pažnju na loše napisane i često bespotrebne seksualne opise u modernim romanima i obeshrabri ih", saopštio je list "Literari rivju" koji dodeljuje nagradu. Sudije takođe u listu nisu uključile i prvi roman za odrasle Džoane Rouling "Upražnjeno mesto" jer njeni opisi seksa nisu ništa u poređenju sa konkurencijom u kojoj su bili i Tom Vulf, Nikolas Koleridž i Kreg Rejn, Ben Masters i Sem Majls.

Nagradu je 1993. godine osnovao bivši urednik "Literari rivjua" Oberon Vo jer je smatrao da izdavači ohrabruju svoje pisce da pišu scene seksa kako bi poboljšali prodaju knjiga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.