Deda Mraz mora da plati porez

Ukrajina je uputila poruku onima koji zarađuju deleći poklone prerušeni u Deda Mraza i njegovu pomoćnicu, da moraju da plate porez na dohodak.
Ukrajina je uputila poruku onima koji zarađuju deleći poklone prerušeni u Deda Mraza i njegovu pomoćnicu, da moraju da plate porez na dohodak.

Poreska uprava je, proučavajući oglase u novinama, utvrdila da Deda Mraz i njegova Snežna nevesta, u Kijevu ove godine imaju satnicu od 30 do čak 440 dolara.

"Ti građani treba da ispune formulare i plate porez", poručila je ukrajinska poreska uprava.

Iz uprave su saopštili da oni, doduše, nisu ovlašćeni da nadziru takve obveznike, ali su građane zamolili da prijave Deda Mraza koji ne želi da plaća porez.

Ukrajina 2013. godine mora da otplati devet milijardi dolara stranog duga, tako da nije čudno što u svemu tome očekuje i malu pomoć Deda Mraza.

  • 28.12.2012 16:45
    A naš Deda Mraz bi pored uredno popunjene poreske prijave morao da nosi i fiskanu kasu sa GPRS-om!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti