Britanci prave Sneška da bi sprečili poplave

Stanovnici Velike Britanije pozvani su da prave figure Sneška Belića kako bi umanjili opasnost od poplava kada sneg za koji dan počne da se topi.

Stanovnici Velike Britanije pozvani su da prave figure Sneška Belića kako bi umanjili opasnost od poplava kada sneg za koji dan počne da se topi.

Sneg se zabeleo gotovo u celoj zemlji, te vlasti strahuju da će, kada za nekoliko dana živa u termometru opet poraste, doći do poplava.

Inicijativu je pokrenula Agencija za zaštitu sredine koja ističe da se nabijeni sneg sporije topi, te da će zemlja postepeno upijati vodu, čime će poplave biti sprečene. "Ako svako napravi Sneška Belića, to će usporiti otapanje snega. To je zabavan način da se ograniči rizik od poplava", naveo je predstavnik agencije.

Velika Britanija očekuje da od petka do utorka temperature pređu sa minus 13 na plus 13 stepeni.

  • 24.01.2013 10:25
    Idijoti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.