Građani Drvara sahranili svoj grad

Stanovnici Drvara simbolično su danas sahranili svoj grad na skupu ispred opštinskog sedišta, navodeći kao razlog veliku nezaposlenost i kršenje elementarnih prava radnika uz blagoslov gradskih vlasti.
Stanovnici Drvara simbolično su danas sahranili svoj grad na skupu ispred opštinskog sedišta, navodeći kao razlog veliku nezaposlenost i kršenje elementarnih prava radnika uz blagoslov gradskih vlasti.

Simboličnoj sahrani u pet do 12 sati prisustvovalo je oko 1.000 Drvarčana. Čelnici organizatora akcije, Sindikata drvne industrije, i nezadovoljnih građana Mićo Rakić i Mladen Popović poručili su da je ova akcja "protest ojađenih Drvarčana koji ne ruše vlast, već traže da se učini nešto da se grad spasi".

"U protivnom će se dogoditi narod. Ovaj grad ne propada, on je već propao i mi nemamo alternativu, već moramo na ovaj način da izrazimo nezadovoljstvo.... Mi nismo ničiji plaćenici, ničiji partijski pripadnici i ničija svojina. Mi smo radnici koji žele da rade i traže svoja prava", pojasnio je Popović.

Rakić je pozvao na mirne proteste, bez uvreda. "Mi vlast ne rušimo, već od nje tražimo da radi svoj posao, da nam pomogne u ispunjenju naših zahteva od 'Finvesta', kao i da odmah bude pokrenuta revizija privatizacije", poručio je Rakić.

  • Pape

    05.03.2013 05:48
    Edo ti ga ....
    Boboljusci rules!!!
  • Djaso

    04.03.2013 19:52
    Drvar srpski grad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.