Indija otvara "žensku banku"

Kao deo napora da se ublaži neravnopravnost među polovima, Indija će otvoriti banku za žene.
Kao deo napora da se ublaži neravnopravnost među polovima, Indija će otvoriti banku za žene.

Indijski ministar finansija rekao je da je izdvojeno 186 miliona dolara za novu banku koja će se fokusirati na kreditiranje žena i koju će voditi i u kojoj će raditi isključivo pripadnice ženskog pola.

"Očekujem da će se pribaviti sve neophodne dozvole i bankarske licence do sredine 2013. godine i pozivamo sve ugledne članove na inauguraciju banke ubrzo posle toga", rekao je ministar.

U još nekim zemljama postoje "ženske banke". U susednom Pakistanu takva banka otvorena je još 1989. godine, a u Tanzaniji je slična banka počela sa radom 2009. godine.

  • 08.03.2013 23:28
    " Dejane
    i u Srbiji su zene obespravljene, i kao sto ti gledas na Indijke, ostali deo sveta gleda na nas srpkinje _
  • Dejan

    08.03.2013 19:49
    Separacija
    Pa da, ovaj "genijalni" izum će sigurno doprineti ravnopravnosti žena. Kao što su Afroamerikanci u SAD imali rezervisan zadnji deo autobusa. Kada bi neko u kastinskoj Indiji imao mu*a da ugrozi privilegije vladajućih do ravnopravnosti žena bi išao sasvim drugim putem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.