Najstarije prostitutke idu u penziju

Najstarije prostitutke u Amsterdamu, bliznakinje su odlučile da ne žele više da se bave ovim zanatom.

Najstarije prostitutke u Amsterdamu, bliznakinje su odlučile da ne žele više da se bave ovim zanatom.

Luis i Martina Fokens (70), tokom "karijere" su imale ukupno 355.000 klijenata.

Luis, majka četvoro dece, je izjavila da joj je uz artritis seks postao isuviše naporan. Martina, majka troje dece, priznala je da joj postaje problem da pronađe klijente, osim jednog muškarca koji je dugo stalna mušterija.

"On je dolazio kod mene toliko dugo da je to bilo kao odlazak u crkvu nedeljom", rekla je Martina i priznala da joj teško pada rastanak od njega.

Snimljen je i dokumentarni film "Upoznajte Fokensove", s bliznakinjama u glavnim ulogama, a sada se piše i knjiga pod nazivom "Dame Amsterdama" o njihovoj seksualnoj "karijeri", dugoj ukupno 100 godina.

Sestre su uglavnom bile obučene u crvenu odeću, u čuvenoj amsterdamskoj Ulici crvenih fenjera. Prostitucijom su počele da se bave kada su imale 20 godina, kako bi preživele i pobegle od nasilja u porodici.

"Nekada je bilo potpuno drugačije. Sedele smo u izlogu potpuno obučene, dok smo danas nage", izjavila je Martina i dodala da legalizacija bordela 2000. godine nije poboljšala život prostitutki.

  • RobertGreen

    12.11.2013 18:53
    RE: Novosađanin
    druže malo si promašio matematiku :)
    zaboravio si da uračunaš grupne posete (Ako kod nas postoje devojke koje odrađuju rođendane, momačke večeri i sl, zar ne misliš da je i na zapadu isto)
    Takođe navodi se broj klijenata ne broj muškaraca (još uvek je najveća muška fantazija biti sa dve dame u istom krevetu)
    Naravno da ne izostavimo i dame koje vole društvo dama :D
  • Novonasađen

    14.03.2013 18:52
    biće posla
    Zbog male penzije i velikih troškova,radiće na crno.Zadržaće i dalje redovne mušterije.Zbog manjih obaveza prema državi,biće cene promotivne/za početak/,a posle popularne.Ko voli,nek izvoli!
  • Novosadjanin

    14.03.2013 10:24
    Svaka cast !
    Po mojoj proceni ako su radile 50 god. tj 18250 dana a bile pojedinacno po 177500 muskaraca, znasi da su dnevno svaki dan bile u proseku sa 9,7 muskaraca i tako svaki dan 50god. !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.