Kijev: Zimska služba laže da čisti

Uprava Kijeva je objavila fotografije na svom sajtu, kako bi uverila građane da se sneg čisti, ali se ispostavilo da je reč o slikama iz Moskve.
Uprava Kijeva je objavila fotografije na svom sajtu, kako bi uverila građane da se sneg čisti, ali se ispostavilo da je reč o slikama iz Moskve.

Fotografija zavejane ulice koju raščišćavaju tri specijalna vozila trebalo je da uveri stanovnike Kijeva da ukrajinske vlasti čine sve kako bi otklonile posledice snežnog nevremena, ali je nastala prava pometnja kada se ispostavilo da je reč o ulici u Moskvi.

Fotografiju je u nedelju na svom zvaničnom veb-sajtu objavila uprava Kijeva, koji je već tri dana paralisan zbog nevremena i snežnog pokrivača od pola metra, a na njoj su se mogla videti tri vozila kako čiste sneg.

Pošto je ruski Itar Tass objavio da je reč o fotografiji ove agencije od prošlog novembra, koja je retuširana kako bi se uklonio naziv ruske kompanije sa vozila, ispostavilo se da se ulica sa fotografije zapravo nalazi u ruskoj, a ne u ukrajinskoj prestonici.

Portparolka gradske uprave u Kijevu Katerina Baranova samo je kratko saopštila da je u pitanju "tehnička greška". Fotografija je ubrzo uklonjena sa sajta, ali ne pre nego što je preuzeta i postavljena na Fejsbuk, uz komentare da je takvo obmanjivanje građana Kijeva sramotno.

U Kijevu je prethodna dva dana neprestano padao sneg, a vlasti su najavile da će se vanredna situacija trajati još najmanje nedelju dana.

  • stevica decanski

    25.03.2013 18:56
    smeh
    uf, odavno se nisam ovako nasmejao na neku vest!
  • novosadjan

    25.03.2013 16:22
    zato mi se cini tako poznata izjava radimo sve sto je u nasoj moci ali strani placenici .......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.