Otac prijavio učiteljicu jer "zagovara darvinizam"

Otac učenika jedne zagrebačke osnovne škole prijavio je učiteljicu prosvetnoj inspekciji, optužujući je za diskriminaciju, šikaniranje i huškanje deteta protiv roditelja.
Otac učenika jedne zagrebačke osnovne škole prijavio je učiteljicu prosvetnoj inspekciji, optužujući je za diskriminaciju, šikaniranje i huškanje deteta protiv roditelja.

Kao dokaz tome naveo je kako dotična učiteljica "zagovara Darvinovu teoriju evolucije" i "negira Boga koji je stvoritelj", a njegovog sina vodi na "pogrešan put", prenosi riječki Novi list.

Učiteljica je na portalu "nastavnici.org" objavila pismo u kojem traži da od ministarstva prosvete da nastavnike zaštiti od roditeljskog zlostavljanja, jer često moraju da vode privatne bitke sa roditeljima zbog verskih i drugih ubeđenja.

"Živimo u 21. veku i ne mogu da prihvatim lov na veštice kao nešto normalno. Radim pod stresom, bojim se tog roditelja i plašim se za svoju bezbednost, jer on i dalje dolazi na roditeljske sastanke, a ostale roditelje huška protiv mene", požalila se na portalu nastavnica, navodeći da joj je otac deteta pretio da će ostati bez posla.

Roditelj, koji je član konzervativne verske zajednice u okviru Katoličke crkve, od nje učiteljice je zahtevao da pusti sa nastave njegovo dete u vreme zdravstvenog vaspitanja, predmeta sa čijim se kurikulomom on ne slaže.

  • 10.04.2013 13:27
    Darvinov praunuk
    Ako neko ima bolje objašnjenje od Darvina, neka ga iznese. Kreacionisti gledaju na anatomiju čoveka kao nešto što nije moglo nastati u prirodi. Priroda je imala milione (tačnije, par milijardi) godina na raspolaganju.
    Već je propala priča da je sve stvoreno za 6 dana. Sada se grčevito drže preostala 2 dana. Tu su nastali i iščezli dinosauri, bilo 5 velikih izumiranja vrsta, ljudi jedva preživeli ledeno doba...
  • Iki

    10.04.2013 12:28
    Crkva vs Nauka
    Zasto komplikovati kada moze jednostvano!... Crkvi nije mesto u skolskim ucionicama kao sto nauci nije mesto u crkvi i tacka!...
  • Ab

    10.04.2013 06:39
    ha ha ha
    "naučne činjenice"?
    samo u matematici priznajem činjenice.
    Ostalo sve se svodi na verovanje, naučnom ili religijskom autoritetu.
    A šta ako čovek nije nastao od majmuna, nego obrnuto? Majmun od čoveka? A?

    E moj pa jedono se matematika i ne bazira na cinjenicama nego na postulatima.

    Ha ha da bozija volja je i tvoj mozak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.