FOTO: Golubica koja brine o drugim životinjama

Golubica po imenu Noa daje nam još jedan lep primer da su životinje nesebična stvorenja koja žele da pomognu drugom biću u nevolji.
Golubica po imenu Noa daje nam još jedan lep primer da su životinje nesebična stvorenja koja žele da pomognu drugom biću u nevolji.

Ona je "usvojila" četiri zečića i starala se o njima dok nisu odrasli, a kasnije je počela da se brine i o drugim životinjama iz prihvatilišta u kome su svi živeli.

Noa se u prihvatilištu našla pošto je izgubila jednu nogu, pa je tamo ostala i nastavila da se brine o drugim ranjenim životinjama.

Jednog dana u prihvatilište je stiglo šest malenih zečeva, starih oko šest dana, koji su preživeli napad grabljivice i bili prepušteni sami sebi. Nažalost, dva zečića nisu uspela da prežive, ali su ostala četiri u skloništu pronašla novu majku i najboljeg prijatelja.

Kada su zečići pristigli u sklonište, Noa ih je svakodnevno obilazila i bdela nad njima. Jednoga dana, u kavezu su pronađena samo dva zečića, dok su se druga dva šćućurila ispod krila svoje nove mame. Srećna porodica je provodila vreme sve vreme na okupu. Noa je pokrivala zečiće dok spavaju, sve dok oni misu odrasli i bili usvojeni.

Ova nesebična golubica nije usvojila samo ove ušate medenjake, već je kasnije postala zaštitnica drugih životinja u nevolji koje su dovođene u prihvatilište na oporavak: ona je "usvojila" i jedno lane, a prema rečima ljudi koji se brinu o životinjama u prihvatilištu, Noa se ponaša kao majka prema svim mladuncima koji su se tamo našli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti