Lopovi bacili sef sa milion evra, meštani metlama skupljali novac

Nakon što su pljačkaši iz kuće u belgijskom gradu Zedelgemu ukrali sef sa milion evra, policija je počela poteru za njima, zbog čega su oni bacili sef, a novčanice se razletele na sve strane.
Nakon što su pljačkaši iz kuće u belgijskom gradu Zedelgemu ukrali sef sa milion evra, policija je počela poteru za njima, zbog čega su oni bacili sef, a novčanice se razletele na sve strane.

Nedugo zatim potvrdilo se da je to bio pametan potez pljačkaša, jer su stanari obližnjih ulica blokirali put i doslovno metlama kupili novčanice. Ova filmska pljačka dogodila se pre dve nedelje, a nade policije da će pošteni nalazači novac vratiti, do danas nisu urodili plodom.

Prema rečima gradonačelnika Patrika Arnoa, lopovi su napravili pravu kišu novčanica kada su bacili sef kako bi pobegli poteri. "Svi, od dece, do starijih građana istrčali su na ulicu kako bi pokupili novac", ispričao je on.

Policija je uspela da sakupi polovinu iznosa od milion evra. Deo su skupili samo policajci sa ulice, a deo su oduzimali ljudima koje su zatekli kako ga skupljaju. Međutim, nedostaje još pola miliona evra, a policija i gradske vlasti još nemaju efikasan način da ga nađu i vrate.

Kako bi olakšali ljudima vraćanje novca, gradske su vlasti na zgradu pošte postavile sanduče u koji su građani mogli da vrate novac anonimno. Umesto uspeha, dogodio se još gori scenarijo. Lopovi su pokušali i to sanduče da razbiju i odnesu novac, ali u tome nisu uspeli.

Dve nedelje nakon događaja, kako je javila flamanska televizija VTM, vraćene su samo 62.000 evra. Par iz 100 kilometara udaljenog Antverpena vratio je 16.200 eura. Policija ide od kuće do kuće, ispituje stanovnike o tome gde su bili, šta su radili i koga su videli tog dana.

Gradonačenik Zedelgema najavljuje da napori za povraćaj novca neće ostati samo na pozivu ljudima na čast i moral. Čekaće se još nekoliko dana, a nakon toga će prema sumnjivim građanima pokrenuti kaznene postupke.

  • Mare

    04.07.2013 06:46
    Nismo najgori
    Da se ovako nešto desilo u Srbiji, već bi se digla hajka kako smo mi alav nedisciplinovan i bahat narod koji ne poštuje ni državu ni vlast. Ovako u Belgiji je to potpuno tolerantno (ipak je polovina "vraćena").Ipak je običan narod svuda isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.