Skloništa za napuštene kokoške

Hipsteri vole sve što je urbano, naizgled intelektualno i na prvi pogled nenametljivo i njihov broj je u Sjedinjenim Američkim Državama svakim danom sve veći.

Hipsteri vole sve što je urbano, naizgled intelektualno i na prvi pogled nenametljivo i njihov broj je u Sjedinjenim Američkim Državama svakim danom sve veći.

"Umetničke" bradice, odlasci u restorane gde se služi samo organska vegan kuhinja, kao i avangardno mišljenje o skoro svakoj temi, postaviće predstavnika hipster populacije iznad svojih "tako običnih i prepoznatljivih vršnjaka".

Kao najnoviji trend među njima pojavio se povratak selu i ruralnom načinu života - ali, u gradu. Pošto povratak selu znači i povratak domaćoj organskoj hrani, veliki broj mladih urbanih Amerikanaca koji žive u gradovima, a imaju dvorišta, odlučio je da kupi kokoške koje će nositi jaja.

Tu se, međutim, javio problem, jer se pokazalo da je to zahtevan posao, a ne samo moderna ideja i priča o domaćoj hrani. Rezultat je ono što se sada događa u Americi, a to su hiljade kokoški koje su njihovi vlasnici, posle kraćeg ili dužeg perioda, ostavili.

"Veliki broj živine je samo pušten na ulicu, pošto su hipsteri farmeri shvatili da posle godinu i po ili dve kokoške više ne mogu da nose jaja i nisu im bile potrebne. Uz to, one su glasne, prljaju, veterinarske usluge su skupe i ljudi su jednostavno odlučili da ih se reše", kaže Pol Šapiro, portparol organizacije Human Society.

Osnovana su i skloništa za napuštene kokoške, od kojih je jedno u Njujorku, u kome se trenutno nalazi 225 kokoški i pilića. U skloništu kažu da godišnje tuda prođe od 400 do 500 kokoški, koje oni dalje udomljavaju.

Slične podatke iznosi i Meri Briton Klouz koja je vlasnica skloništa "Chicken Run Rescue" iz Mineapolisa u Minesoti. "Početkom novog milenijuma imali smo manje od 50 ptica godišnje, a sad ih je oko pet stotina. To su ti glupi zanesenjaci hranom koju navodno sami prave. Muka nam je od njih", dodaje vlasnica skloništa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.