"Ovde više nema ništa za ukrasti"

Jedna penzionerka u Tuluzu, na jugozapadu Francuske, odlučila je da se, nakon tri provale u protekloj godini, direktno obrati budućim lopovima.
Jedna penzionerka u Tuluzu, na jugozapadu Francuske, odlučila je da se, nakon tri provale u protekloj godini, direktno obrati budućim lopovima.

Kako prenose francuski mediji, 82-godišnja Rene je na ulaznim vratima svoje kuće istakla natpis upućen potencijalnim pljačkašima: "Gospodo lopovi, nema potrebe da lomite vrata i prozore. Oni koji su bili pre vas su sve odneli!"

Rene kaže da je živela potpuno bezbedno sve do prošlog aprila, kada je u roku od pet meseci njena kuća tri puta opljačkana. "Jednom sam nabasala na jednog od tih lopova. Nosio je veliku crnu kesu, verovatno punu mojih stvari", rekla je starica.

"Možda će ih moja poruka odvratiti. Kada shvate da više nema ničeg da se ukrade, možda će prestati da mi upadaju u kuću", navela je Rene koja, čini se, svoju sudbinu prihvata stoički. Prema pisanju lista Liberasion, od početka 2013, u Francukoj je zabeležen značajan porast broja pljački, što se dovodi u vezu sa ekonomskom krizom, ali i skokom cena zlata na tržištu.

  • baba kurana

    02.10.2013 07:39
    @prazno
    Da li se ovo odnosi na Srbiju?
    Ako nam ukinu kredite, citava zemlja se moze oblepiti ovakvim obavestenjima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.