FOTO: Ovo su kandidati za najbolju fotografiju

Organizacija "World Photography" objavila je fotografije koje su ušle u uži izbor "Sony World Photography Awardsa".
Organizacija "World Photography" objavila je fotografije koje su ušle u uži izbor "Sony World Photography Awardsa".

Reč je fotografijama koje su izabrane između čak 140 hiljada fotografija koje su pristigle iz 166 zemalja, a to je ujedno i najveći broj prijavljenih fotografija u sedmogodišnjoj istoriji ove dodele.

Fotografije su podeljene u tri kategorije, profesionalna, otvorena (za amatere) i ona za mlađe od 20 godina, a među fotografijama se nalaze prizori trka stoke u Indoneziji, Oktoberfesta u Minhenu, velikih i malih mačaka, fotografija nastalih nakon razornog uragana i mnoge druge.

Pobednici u kategorijama za amatere i mlade biće objavljeni 18. marta nakon čega će se pridružiti profesionalcima između kojih će biti izabran fotograf godine na svečanosti koja će se 30. aprila održati u Londonu.

Ostale fotografije možete pogledati OVDE.

  • Danilo

    05.02.2014 13:39
    autor iz NS-a
    autor jedne od nominovanih fotografija u open kategoriji je i nas sugradjan.
    Sabacki vasar:
    http://worldphoto.org/images/image/737079/?FromImageGalleryID=21012

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.