Korisna strana ljute hrane

Ljuta hrana, osim što može da bude veoma ukusna, ima još nekoliko prednosti.
Ljuta hrana, osim što može da bude veoma ukusna, ima još nekoliko prednosti.

Pomaže pri mršavljenju

Dodatno začinjena hrana dovodi do smanjenja telesne težine. Istraživanja su pokazala da ljuti feferoni sadrže kapsaicin, sastojak koji ima termogeni učinak, kojim pomaže telu da sagori više kalorija.

Sprečava rak

Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim papričicama ubija ćelije raka. Ovo ljuto povrće takođe pomaže u borbi protiv prehlada, služi kao prevencija moždanog udara, a sprečava i gojaznost.

Štiti srce

Ljute papričice štite od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara, a smanjuju i štetni uticaj lošeg holesterola.

Snižava krvni pritisak

Naučno je dokazano da ljute papričice snižavaju krvni pritisak i opuštaju krvne sudove.

Oslobađa od stresa i besa

Ljuta hrana podstiče proizvodnju serotonina, hormona zbog kojeg se ljudi osećaju dobro. Zbog toga je korisna u borbi protiv depresije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.