FOTO: Odeća koja nestaje kad se uzbudite

Budućnost je stigla, a to vidimo po raznim tehnološkim otkrićima koja podižu standarde iz dana u dan. Sad im se pridružuje i odeća koja nestaje kad se uzbudite.
Budućnost je stigla, a to vidimo po raznim tehnološkim otkrićima koja podižu standarde iz dana u dan. Sad im se pridružuje i odeća koja nestaje kad se uzbudite.

Naime, reč je o projektu holandskog dizajnera Dana Rosgarda "Intimacy". Njegova odeća je napravljena od kože i "pametne prozirne e-folije" koja, zavisno od otkucaja srca onoga ko je nosi, postaje manje ili više prozirna.

Sudeći prema Rosgardovim rečima, ovakvu odeću bi rado nosili mnogi, a on već ima spremne i neke rezervacije i posebne zahteve. Za njegov proizvod se interesuje kompanija Luj Viton što bi moglo da značiti da će u modnom svetu "Intimacy" imati primeran uspeh.

Na prvobitnu ideju za Intimacy odeću Rosgard je došao sasvim slučajno. Posećivao je pogone raznih proizvođača elektronskih uređaja pa mu je tako jednom pažnju privuklo nešto u uglu jedne radionice, prekriveno prašinom. Na njegovo pitanje šta je to, dobio je odgovor: "To je smeće, sve što ta tkanina radi jeste da se iz bele pretvara u prozirnu".

Jednu takvu haljinu Rosgard je već napravio za "bogatu gospođu iz Los Anđelesa" koja je udata, ali ima ljubavnika, stoga Intimacy haljina izgleda sasvim uobičajeno, ali prepoznaje glas njenog ljubavnika i postaje prozirna nakon što on izgovori određenu rečenicu koju Rosegard ne sme da ponovi jer tako nalaže ugovor koji je sa ovom gospođom sklopio.

Intimacy odeća funkcioniše po principu prepoznavanja telesnih simptoma kao što su znojenje i ubrzani otkucaji srca koje senzori ugrađeni u tkaninu prepoznaju pa na njih reagiraju, a Rosegarde i njegova ekipa ih prilagođavaju zahtevima svojih klijenata među koje spada čak i kraljica Makima od Holandije, piše "Vice".

  • pristalica

    25.02.2014 09:31
    budimo prirodni
    Jako bih voleo da se nosi prozirna odeća, tada ne bi bilo laži, u smislu kako sam "zgodna" jer sam nabacila na sebe sve što sada nudi kozmetička, farmaceutska, plastična i mnoge druge obmanjivajuće "industrije"! Imao sam prilike da vidim i doživim totalnu transformaciju ženske osobe! Neću da kažem kako mi je bilo kad sam se probudio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.