FOTO: Mladić platio lovcima da ne ubiju bebu lisicu, i usvojio je

Uroš iz Niša, koji ima devetnaest godina i veliki je borac za zaštitu životinja, spasio je tek rođenu bebu lisice, Tedija.
Uroš iz Niša, koji ima devetnaest godina i veliki je borac za zaštitu životinja, spasio je tek rođenu bebu lisice, Tedija.

Uroš je kao volonter zoo vrta zavoleo lisice i napominje da su mu to oduvek omiljene životinje. Često je slušao priče o lovu, koje su ga pogađale. Maštao je da će jednog dana moći da doprinese da bar jedna lisica ne bude ubijena. Počeo je da radi na tome, pa se kod lovaca raspitivao i saznao da se u blizini Velike Plane nalazi beba lisice kojoj je majka ubijena.

Nažalost, devetnaestogodišnji Uroš na kraju je morao da plati lovcima da ne ubiju i poštede jedinu preostalu bebu lisice. Kada je konačno imao Tedija u naručju, vratio se kući.

"Iz Velike Plane smo u Niš došli vozom. Dugo smo čekali na stanici, pa smo onda dosta vremena proveli u vozu. Plašio sam se kako će izdržati, ali on je izgleda uporan u želji da preživi. Može se reći da smo do sada puno toga zajedno prošli...",

Uroš je za portal Životinje.rs ispričao da je malenom liscu dao ime Tedi, po plišanom medi, jer je sav mio i meden baš kao plišana igračka.

"Trenutno ga hranim mlekom, u koje dodajem ad kapi i kalcijum, kako bi ojačao. Za sada mi je najvažnije da se lepo razvije i da dobro ručka. Kasnije ću ga vakcinisati i pribaviti potrebne dozvole za držanje lisice. Već sam se raspitivao kako i gde to mogu da uradim. Za sada je najvažnije da je on spasen i da se oseća dobro...", priča Uroš. On je dodao da je Tedi živahan, a opet voli i da dugo drema i leškari.

Da bi se pravilno odgajilo mladunče lisice potrebno je mnogo znanja o ovim životinjama, ali i strpljenja i ljubavi.

  • 04.05.2014 19:46
    Info
    Da li neko možda zna koji su papiri i vakcinacije potrebne za čuvanje lisice?
  • 18.04.2014 19:41
    svaka cast Urose, to bi ja isto uradio.. A i dosta se lovaca nakotilo, mogli bi malo da povuku rucnu..
  • 18.04.2014 19:38
    Lepo
    Kako je lepo sto postoje ljudi poput Urosa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.