FOTO: Navukla na sebe bes mnogih zbog ovih fotki

Devetnaestogodišnja Teksašanka Kendal Džouns na sebe je navukla bes mnogih ljudi, a njen profil je za kratko vreme postao jedan od najomraženijih na Fejsbuku.
Devetnaestogodišnja Teksašanka Kendal Džouns na sebe je navukla bes mnogih ljudi, a njen profil je za kratko vreme postao jedan od najomraženijih na Fejsbuku.

Ljubitelji životinja iz svih delova sveta tvrde kako je reč o "bolesnoj devojci", a razlog njihovog besa je galerija fotografija u se mogu videti njeni lovački trofeji.

Ubijeni lavovi, nilski konji i slonovi samo su neke od fotografija snimljenih u Africi, a dok neki tvrde da je rieč o dokazu njene izopačenosti, ona je uverena kako su iste dokaz njenog lovačkog umeća.

Pokrenuta je i onlajn peticija kako bi se sporna stranica uklonila, a u samo nedelju dana skupljeno je preko 40 hiljada potpisa.

Isto tako, Kendal objašnjava da nije reč o bezumnom ubijanju već nužnom kontrolisanju rasta populacije određenih vrsta i da deo novca od lova odlazi za podsticaj uzgoja lavova.

Ipak, njena priča ne drži vodu jer teško je poverovati da se radi o "nužnosti" budući da je njena ambicija da ulovi po jedan primerak svake od pet najvećih afričkih životinja, a pokrenuta je i peticija u Južnoj Africi s ciljem da joj se zabrani lov u Africi.

  • xy

    03.07.2014 14:08
    @ Novosađanin i Zvekete
    Pa šta ako je u pitanju "lovni turizam", gospodo??? A gde piše da je ta pojava sama po sebi normalna i ljudska i zdravorazumska???
    I to u vreme kad većina ovih vrsta trpi ugroženost i neće još dugo opstati... zahvaljujući čovekovom divljaštvu.
    I ne, nije isto upucati fazana, koji nije ugrožen, i lava ili pantera, koji jesu ugroženi...
    Osim toga, nismo više u pećinama i te fore o lovačkom nagonu čovka idu mi na jetru... kakva mizerna opravdanja za čisto iživljavanje i nasilje... Onaj ko ovako hladnokrvno ubije ovakve životinje, sutra vrlo lako može i čoveka... Sedeti i slikati se SREĆAN pored leša - bolesno, bolesno, bolesno!
  • Lovac u ostavci

    03.07.2014 13:51
    Ma ajde
    Šta se ložite, ne bi ta ulovila ni žabu na Šodrošu, vidi je našta liči.
  • Novosađanin

    03.07.2014 12:18
    eh
    Jel neko od vas isao u lov? Čovek je lovac po prirodi, da li lovi nožem ili puškom, sta je razlika? jedino sto ona ne lovi da se prehrani, sto je prvobitni smisao lova, mada, to meso, koza i ostale stvari se ne bacaju, veoma se dobro unovče...... Tamo se ne moze loviti bez dozvole i pratnje ljudi iz rezrvata! Komentarisemo nesto sto ne znamo.. Ok je loviti fazane, nije ok noviti lavove... u čemu je razlika? Lavovi izumiru a fazana ima koliko hoces... zivo biće je zivo biće, to sto izumire je vec drugi problem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.