Tužili Red Bul jer ne daje krila

"Red Bul daje vam krila", je slogan ovog proizvođača energetskih napitaka već skoro dve decenije. Međutim, sada se kompanija složila da plati više od 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je ovaj slogan neistinit, piše "Business Insider".
"Red Bul daje vam krila", je slogan ovog proizvođača energetskih napitaka već skoro dve decenije. Međutim, sada se kompanija složila da plati više od 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je ovaj slogan neistinit, piše "Business Insider".

Kako se čini, Red Bul ipak ne daje krila – čak ni u figurativnom smislu. Kompanija u svojim reklamama tvrdi da ovaj energetski napitak može poboljšati koncentraciju i brzinu reakcije, ali u tužbi se navodi da su ove tvrdnje lažne i nemaju naučnu potporu.

I dok tužba nije otkrila da li su osobe koje su tužie kompaniju bile razočarane zbog toga što im nisu izrasla krila, u njoj stoji da se Red Bul u velikoj meri oslanja na termine kao što su "krila" i "poboljšanje" kako bi korisnicima dao utisak da im napitak pruža određeno fizičko ili psihičko poboljšanje.

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6,5 miliona dolara u poseban fond u roku od nedelju dana.

Red Bul će takođe morati da razočaranim mušterijama da ček na 10 dolara, ili kupon za kupovinu njegovih proizvoda u vrednosti od 15 dolara.

  • Andrija Šrek

    09.10.2014 09:52
    !!!
    Sjajna ideja! Treba uzeti pare.
  • 09.10.2014 09:13
    Bik
    @nn Logo im je bik a ne sova.Sova je naše domaće energetsko piće.Mada bi ih trebalo sve zabraniti zbog sastava.
  • nn

    09.10.2014 07:06
    Gluposti
    Dajte ljudi, neko je našao lak način da se obogati tužeći Red Bull. Svaka normalna osoba ZNA da piće ne može da ti da krila, niti može da ti da 'krila' u tom smislu da se osećaš kao da letiš (pa nije to droga), niti da ti da sposobnosti nekog super heroja. Svako iole razuman je svestan da je to energetsko piće i da je slogan upravo samo to - slogan. Time još bolji što im je logo sovica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.